Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Cryptopia Borsasının Hacklenmesi Hakkında Konuştu

Yeni Zelanda tabanlı kripto para borsası Cryptopia, bugün sabah saatlerinde hacklendiğini kullanıcıları ile paylaştı.

Borsa, hacklenmeyi duyurmasından 13 saat önce, ”planlanmayan bir bakım” geçirdiğini ifade etmiş ve daha sonra gerçeği paylaşmıştı. Bir zamanların popüler kripto para borsalarından olmasına rağmen zamanla kayıplar yaşayan ve eski günlerini aratır hale gelen borsa, özellikle düşük toplam piyasa hacmine sahip kripto para birimlerinin listelendiği bir platform olarak bilinmekteydi. 15 Ocak tarihinde kendi resmi Twitter adresinden yayınladığı bir bildiri ile platformda ”güvenlik açığı” tespit edildiğini açıkladı ancak toplam ne kadar kayıp olduğu veya hangi kripto paraların hacklendiği duyurulmadı.

Bununla beraber borsada tahminlere göre 2.5 milyon ile 3 milyon dolar arasında Ethereum bulunduğu iddia ediliyor.

Fırsattan İstifade

Ticari hacme göre dünyanın en büyük borsası olan Binance‘nin CEO’su CZ ise, adeta fırsattan istifade bir şekilde ”bilgisayarlar bozulur, USB’ler kaybolur” mesajı ile kullanıcılara kripto paralarını ”en güvenilir ve saygın borsada” listelemeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Store coins yourself. You fight hackers yourself, and guard from losing wallet yourself. Computer breaks, USBs gets lost.

Store on an exchange. Only use the most reputable, proven secure, exchanges.

Or move to DEX, disrupt ourselves. https://t.co/Ci4ux9I3VD

Konuya hemen cevap veren Whale Panda ise, çok haklı bir noktaya değindi ve bunun ”kesinlikle korkunç bir tavsiye” olduğunu ve bir zamanlar Mt. Gox borsasının da en güvenilir kripto para borsası olduğunu hatırlattı. Changpeng yaptığı bu hamle ile çok fazla kişiden eleştiri aldı ve almaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment