Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP’nin ‘Kopyacısı’ XRP Classic Piyasaya Sürüldü – XRP Topluluğu Kızgın

XRP Classic veya XRPC, geçtiğimiz günlerde Twitter ve çeşitli kripto para derecelendirme sitelerinde hatta kripto para borsalarında ortaya çıkması ile gündeme oturdu.

Özellikle bir ordu gibi görülen XRP topluluğu, bu konuda inanılmaz sert çıktı ve söz konusu kripto parayı listeleyen borsalar ile derecelendirme kurumlarını dahi eleştirdi. Sembolüne kadar XRP’nin eski Ripple sembolünü kullanan ve sadece renk olarak turuncuyu seçen XRP Classic, Ethereum tabanlı bir kripto para olarak tanıtılmakta.

Dünya çapında milyonlarca insanın kullandığı ve CoinMarketCap’in de söz konusu projeye platformunda yer vermesi tepkileri iyice arttırdı. XRPC’nin toplam arzı 645.354.324.324  olarak ifade edilse de, sirkülasyondaki miktar veya toplam piyasa hacmi gibi bilgiler yok ve basın saatine göre 0,000006 TL’den alıcı bulmakta.

Söz konusu kripto para birimi bunun yanı sıra başka bir kripto para derecelendirme sitesi Coingecko üzerinde de listelenmiş. İnternet sayfasında XRPC’nin şuan için Mercatox kripto para borsasında XRPC/USDT paritesinde, Etherflyer borsasında XRPC/ETH paritesinde ve Token Store borsasında ise XRPC/ETH paritesinde işlem gördüğü belirtilmekte. XRPC’nin toplam ticari hacmi ise 198 dolar civarında.

XRPC’nin sözde whitepaper’ı da pek profesyonel gözükmüyor ve içerisinde çok fazla eksiklik var. XRP topluluğu olayı ciddi bir şekilde eleştirdi ve Twitter yeniden XRP destekçilerinin gönderi ile doldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment