Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hacker Rastgele Şifre Deneyerek 7 Milyon Dolarlık Ethereum Çaldı!

Bir kripto para hırsızı, insanların özel anahtarlarını rastgele biçimlerde tahmin ederek 45 bin adet Ethereum çaldı.

Independent Security Evaluators geçtiğimiz günlerde kripto para sektöründeki hırsızlık olaylarıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı. Bu rapor başlıca kıdemli analistlerden Adrian Bednarek tarafından yapılan bir çalışmaya odaklanılıyor.

Bednarek kısa bir süre önce sektör genelinde bir tarama yaparken şans eseri bir hackerı gün yüzüne çıkarmayı başardı. Bednarek’in araştırmalarına göre bu hacker şu ana dek 732 farklı özel anahtarı çalmayı başardı.

Günümüzdeki pek çok kripto para hırsızı, insanlardan para çalabilmek için çeşitli yazılımlar kullanıyor ve birbirinden farklı sistemlere sızmaya çalışıyor. Bu hackerın ise yaptığı tek şey rastgele şifreler oluşturup şansını denemek.

Konu hakkında yayınlanan rapora göre özellikle “abc123” tarzında şifreler kullanan kişiler bu hackerın saldırısına maruz kalıyorlar. Şu ana dek en az 700 anahtarın çalındığını düşünürsek de epey fazla sayıda kişinin bu saldırıya maruz kaldığını söyleyebiliriz.

Cointelegraph gibi kaynaklara göre bu hackerın çaldığı Ethereum tokenlarının günümüzdeki tahmini değeri 7.8 milyon dolar civarında. Eğer bu tokenlar daha önceki zamanlarda çalınmışlar ise tahmini değer 50 milyon dolara kadar çıkabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment