Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit Kullanıcıları American Express’in Anti-Kripto Reklamlarına Sponsorluk Yaptığını İddia Ediyor!

16 Ekim tarihinde açılan ve kısa sürede oldukça ilgi toplayan bir gönderiye göre, Reddit kullanıcıları sadece Amerikanın değil aynı zamanda dünyanın önde gelen bankalarından olan American Express‘in (Amex), Twitter üzerinde anti-kripto reklamlara sponsorluk yaptığını iddia etmekte.

İddialara konu olan Twitter reklamı ise Bloomberg‘in Twitter ağı ”TicToc” kaynağının 11 Ekim tarihinde paylaştığı bir gönderiye dayanıyor. Gönderi basın saatine göre 437 yoruma ve 4.100 beğeniye sahip.

Aşağıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzre, atılan tweet aslında bir reklam ve reklamı veren ise Bloomberg’in aksine, American Express. Reklamın içeriği ise kripto para endüstrisinin dünyadaki bütün elektrikli araçlardan daha fazla enerji kullanması.

Reklam içeriğinin içerisinde konu ile ilgili bir araştırma da mevcut ve yapılan araştırmanın Bloomberg’in enerji endüstrisi araştırma ekibi tarafından tamamlandığı vurgulanmakta. Yapılan araştırmanın sonucunda ise kripto para endüstrisinin bütün elektrikli araçlara kıyasla daha fazla enerji kullandığı sonucuna ”varılmış.” Haberin devamında Bitcoin’in madencilik için gerek duyduğu elektrik miktarının, kripto para birimlerinin ”en zayıf noktası” olduğuna da değiniliyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için bunun hemen durdurulması gerektiği anlamı verilmek isteniyor.

American Express özellikle 2017 yılının sonlarında kripto para birimlerine ve kredi kartları ile kripto para birimleri satışına karşı resmen bir savaş başlatmıştı. Kripto paralara karşı böyle sert bir tutum içerisinde olan American Express, blockchain konusunda ise tam tersi tutuma sahip ve blockchain tabanlı ödemeler konusunda bir çok patent aldı bile.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment