Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit Kullanıcısından Tron Foundation’a Exit Scam İddiası!

Tron Foundation‘un kripto para birimi TRX, özellikle son bir aydır inanılmaz bir yükseliş elde etti ve kripto para kışına rağmen top 10 kripto para arasında yükselişini sürdürdü. Özellikle BitTorrent Token‘in piyasaya çıkartılması ve token satış sürecinin tamamlanması ile yükselişine yükseliş katan TRX, bütün bunlara rağmen şu sıralar oldukça kötü bir iddia ile anılmaya başladı.

Geçtiğimi tarihlerde kendi blockchain ağına geçen Tron, şu sıralar Reddit platformunda açılan birkaç gönderi ile şüphelerin odağı haline geldi ve kripto para ekosisteminde yer alan ”exit scam” yönteminin Tron ağına da sıçradığı yönünde iddialar mevcut. Tron ağı tabanlı bir TRC-10 tokeni olan TronCandy (TRZ),  yatırımcıların borsalardan liste dışı edilmiş bir token ile kalakaldığı bir exit scam olarak gösterilebilir.

TronCandy projesi hakkında şu sıralar çok bilgi yok ancak projenin 15 Kasım tarihinde piyasaya sürüldüğü, daha sonra çok sayıda token satışı yapıldığı ve bundan hemen sonraki ay içerisinde Tronscan.org isimli merkeziyetsiz kripto para borsasından delist edildiği elde edilen bilgiler arasında. Wahid Fayad isimli bir Reddit kullanıcısı ve Tron Foundation üyesi, sadece token hakkında değil, aynı zamanda Tron hakkında da şüpheye düşmesine neden olan bir tecrübe yaşadığını vurguladı.

Reddit üzerinde bir gönderi açan Wahid, 15.000 TRX ile yatırım yaptığını ve bunu zamanla 75.000’e çıkarttığını ancak daha sonra bir gün başka bir kripto paraya (TronCandy) yatırım yaptığını ve platformun hiçbir kişiye haber vermeden bunu liste dışı bıraktığını iddia etti. Elinde 12 milyon TRZ bulunduğunu söyleyen Wahid, daha sonra manüel olarak yaptığı aramada TRX karşılığında elindeki tokenleri satma yolunu bulduğunu ancak işlemi yaptıktan sonra elinde ne TRZ, ne de TRX kalmadığını ifade etmekte.

Source: Wahid/Imgur

Tron Foundation’dan ise konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı ve durum iyice şüpheli gözükmeye başlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment