Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit Tokenları Uçuşa Geçti: Yüzde 700’ü Aşan Yükselişlerin Arkasında Ne Var?

Sosyal paylaşım platformu Reddit’in hizmet koşullarında yaptığı son değişiklik iki tokenı uçuşa geçirdi ve %720’ye varan ani yükselişler yaşamasına sebep oldu.

Bir Reddit kullanıcısının platformun hizmet koşullarını değiştirdiğini bununla birlikte artık Reddit topluluk puanlarının ve avatarlarının alınıp satılabileceğini paylaşması topluluk arasında heyecan yarattı.

Paylaşımın ardından Reddit’in 6,5 milyondan fazla kullanıcıya sahip r/CryptoCurrency topluluğunun yerel tokenı olan Moons (MOON) iki gün içerisinde %360’a yakın yükselerek 0,0906 dolardan 0,321 dolara ulaştı.

Benzer bir topluluk token’ı r/FortNiteBR Bricks (BRICK) ise haberin açıklamasından bu yana geçen iki günlük süreçte %720 artış yaşayarak 0,00588 dolardan 0,03639 dolara fırladı.

Kullanıcı tarafından paylaşılan ve MOON’un resmi olmayan sosyal medya hesabından alıntılanan gönderide şu ifadelere yer verildi:

Yeni hizmet şartlarına göre belirli sanal avatarları, ürünleri, para birimlerini veya kriptografik olarak doğrulanabilen öğeleri kazanabilir, talep edebilir, satın alabilir, satabilirsiniz. Bunlar bir önceki hizmet şartlarında izin verilmeyen işlemlerdi.

Paylaşımda, söz konusu avatar ve topluluk puanlarının Reddit üzerinde kullanıcılar tarafından oluşturulan, tartışmaların ve konuşmaların düzenlendiği alt başlıkların yapı taşını oluşturulan subreddits’ler içerisinde kullanıma açılacağı belirtildi.

Öte yandan Reddit cephesinden hizmet koşullarının değiştiğine veya topluluk puanlarının kullanım alanlarına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

CoinGecko verilerine göre topluluk tarafından benimsenen MOON son 1 hafta içerisinde %213, BRICK ise %428 yükseldi. BRICK yazım esnasında 0,035 dolardan, MOON 0,312 dolardan alıcı buluyor.

BRICK merkeziyetsiz borsa (DEX) RCP Swap ve SushiSwap üzerinde işlem görürken MOONS ise MEXC, Gate.io gibi merkezi borsalarda da bulunabiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!