Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Thodex Kurucusu Fatih Faruk Özer İçin İstenilen Ceza Belli Oldu: Rekor Talep!

Gerçekleştirdiği büyük vurgun ile akıllara kazınan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Fatih Faruk Özer için dolandırıcılık suçundan 40.462 yıla kadar hapis istendi.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) yaptığı habere göre Arnavutluk Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye’ye iadesi gerçekleştirilen Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’in dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada, cumhuriyet savcısı tarafından 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Davada, 23 Nisan tarihinde tutuklanan Faruk Fatih Özer, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” suçlarıyla yargılandı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık ve bir kısım müşteki ile tarafların avukatları katıldı.

İddianame’de yer alan MASAK raporuna göre Özer’in 400 bin TL ile kurduğu şirketin müşterileri ve işlemleri nedeniyle hileli davranışlarla aldattı. Davada ayrıca 2017 mağdurun 257 milyondan fazla zararının olduğu ve sanıkların 356 milyon Türk Lirasını hesaplarına geçirdiği belirtildi.

Geçtiğimiz pazar günü Vergi Denetim Kurulu‘na istenen belgeleri vermediği gerekçesiyle yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Özer’in cezası tepkiyle karşılanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!