Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

a16z Destekli Altcoin’den Kendi Blockchain Ağını Bırakıp Ethereum’a Geçme Planı

Mobil blockchain platformu Celo (CELO) Celo (CELO), kendi blokzincirini bırakıp Ethereum (ETH) katman-2’ye (L2) geçmeyi planlıyor.

Andreessen Horowitz (a16z) destekli Celo geliştirici ekibi CLabs 16 Temmuz günü yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, dikkat çeken bir teklif önerdi. Ethereum Topluluk Konferansı’na paralel olarak yapılan açıklamada, Celo’nun EVM (Ethereum Virtual Machine) uyumlu katman-1 ağından Ethereum katman-2’ye taşınma fikri topluluğa sunuldu.

Halihazırdaki bağımsız blokzincirini terk etme teklifinin günün sonunda projeye daha yararlı olacağını belirten ekip, bu geçiş için Optimism’in OP Stack teknolojisinden yararlanabileceklerini vurguladı.

Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamada, Ethereum katman-2 ağına yapılması planlanan bu göçün, Ethereum ve Celo arasında likidite paylaşımını basitleştirebileceği ve geliştirici deneyimini farklı bir boyuta taşıyabileceği belirtildi. Bununla birlikte eğer geçiş sağlanabilirse Ethereum’un açık kaynaklı araçlarının ve kütüphanelerinin Celo geliştiricilerinin kullanımına açılacağı ifade edildi.

Ekip, Celo’nun uzun vadeli hedefinin son zamanlarda popülerlik kazanan ve EVM uyumlu olan, sıfır-bilgi (zero-knowledge) kanıtlarına dayanan bir katman-2 zinciri olan bir zkEVM’ye yükseltmeyi içerdiğine yer verdi.

CELO fiyatında yükseliş

Yapılan açıklamaların ardından projenin yerel token’ı CELO %20 yükseldi. Duyurunun ardından yükseliş görülmesi söz konusu kararın topluluk tarafından olumlu karşılandığı yönünde yorumlandı.

CoinGecko verilerine göre son 1 hafta içerisinde %11,5 yükseliş sergileyen CELO, yazım esnasında 0,554 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!