Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den Kripto ve Stablecoin Tasarısının Oylamasına Erteleme: Yeni Tarih Belirlendi!

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, kripto para ve stablecoin tasarısına dair oylamayı erteledi.

Politico’nun 17 Temmuz tarihli haberine göre ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, yarın yapılması planlanan ve kripto paraların düzenlemesine ilişkin daha fazla netlik sağlaması amaçlanan kripto para ve stablecoin tasarısına dair oylamayı 26 Temmuz tarihine erteledi.

Mevzuatın oylanacağı yeni tarih olarak 26 Temmuz gösterilirken Cumhuriyetçilerin oylamadan yana umutlu oldukları görüldü. Stablecoin yasa tasarısı yazarlarından Temsilci French Hill, tasarının Temmuz ayı sonuna kadar onay almasını umduğunu belirtti.

Yasa tasarısının kabul edilmesi kripto para birimlerinin emtia olarak kabul edilmesi yolunda büyük bir adım olacak. Bu sayede kripto paralar, menkul kıymetlere göre daha kolay olan emtia raporlama standartlarına tabi tutulacak.

Ancak yasa tasarısının sonuçlanması için Demokratların desteğine ve ABD Başkanı Joe Biden’ın onayına ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada Demokrat parti üyeleri mevcut menkul kıymet yasalarının kripto para birimlerini de düzenleyebilecek kadar güçlü olduğunu dile getirerek yasa tasarısına mesafeli bir yaklaşım sergiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!