Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reddit’teki Bu Topluluk Kendi Kripto Parasını Çıkarıyor

Reddit topluluğu SatoshiStreetBets, kendine ait bir kripto para çıkarmaya hazırlanıyor. ‘SatoshiSwap’ (SAS) adı verilen bu yeni kripto para, UniSwap ve SushiSwap protokollerinden esinlenilerek oluşturulacak.

SatoshiStreetBets, GameStop hisse hareketiyle gündem olan WallStreetBets’in kripto para versiyonu olarak görülüyor. Subreddit, GameStop hareketine destek verdi ve kullanıcı sayısı birkaç haftada 300 bini aştı. SatoshiStreetBets üyelerine özel hazırlanan SatoshiSwap’in ilk lansmanı, şubat ayı içerisinde gerçekleşecek. Moderatör Little Eagle, yeni kripto para için yazılım uzmanı aradıklarını belirtti.

12 Şubat’ta yapılan SAS duyurusuyla birlikte Twitter hesabı oluşturan SatoshiStreetBets’in ilk tweeti ise ‘Moon’ oldu.

kripto-para-reddit
Kaynak

Yeni token nasıl dağıtılacak?

SatoshiStreetBets’te belirlenecek olan kriterlere uygun gönderi paylaşanlara ve UniSwap/SushiSwap kullanıcılarına airdop yolu ile dağıtılacak. Ayrıca likidite madenciliği ile SatoshiSwap (SAS) elde etmek de mümkün olacak. Token için ön satış ya da ICO yapılmayacak.

Neden kripto para çıkarıyorlar?

SatoshiStreetBets moderatörü ve SAS’in kurucusu Little Eagle, yaptığı duyuruda merkeziyetsiz borsaların başarılı bir şekilde yükseldiğini ancak yüksek gas ücreti, ölçeklenebilirlik gibi bazı problemlerin devam ettiğini belirtiyor. SAS ile bu sorunlara farklı bir bakış açısı getirerek çözüm üretmeyi hedefliyor. Bunun yanı sıra, SAS’i topluluğa destek olarak herkesi bir arada tutacak bir araç olarak görüyor.

Duyurunun altına gelen yorumlarda bazı kullanıcılar Little Eagle’ın bu hamlesini desteklerken bir kısmı “Yeni bir tokena ihtiyacımız yok.” gibi yorumlarda bulunarak eleştiri yağmuruna tuttu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!