Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar (XLM) Fiyatı Yükseliyor: Peki Neden?

Kripto para piyasasında görülen boğa rallisine Stellar (XLM) da katıldı. XLM fiyatı, hafta içerisinde yüzde 62 oranında yükseldi ve 0,59 dolara kadar çıktı. Peki XLM fiyatı neden yükseldi?

Stellar (XLM) fiyatı, aylık bazda yüzde 86’nın üzerinde artış gördü ve hafta içerisinde 0,37 dolardan 0,59’a kadar çıktı. İşte XLM fiyatını etkileyen gelişmeler.

Stellar (XLM) gelişmeleri

  • USDC Stellar ağına geldi: Circle ve Coinbase iş birliğiyle oluşturulan dolar tabanlı stablecoin USDC, 2 Şubat’ta Stellar ağında kullanıma sunuldu. Böylece Stellar ağında USDC ile 9 bin dijital varlık ve stablecoin’ler ile alım-satım işlemleri yapılabilecek. Gelişmekte olan ekonomilerdeki kişiler de dahil olmak üzere birçok kişi USDC ile Stellar ağında anında işlem yapabilir. USDC haberiyle birlikte Stellar ağının Circle hizmetlerinde kullanımının tamamen desteklendiği de açıklandı. Circle CEO’su, USDC haberini olumlu bir şekilde yorumladı ve dünyanın dört bir yanındaki insanların dijital doların gücüne artık erişebilme imkanına sahip olduğunu söyledi.
  • DSTOQ USDC’yi desteklemeye başladı: Yatırımları herkes için erişilebilir ve uygun fiyatlı yapma hedefiyle ortaya çıkan DSTOQ, USDC stablecoin’ini destekleme başladığını duyurdu. DSTOQ ve Stellar, Şubat 2020’de stratejik ortaklık kurduğunu açıkladı.
  • 2021 yol haritası açıklandı: Stellar; ağın gücünü, kullanımını, sürdürülebilirliğini geliştirmek için bir yol haritası yayınladı. Stellar’ın desteklenmesi, büyümesi ve finansal olarak yükselmesi için yapılması gerekenler belirtildi.
  • Hackathon: Stellar, 25 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan ‘Hack the System’ hackathon etkinliğine sponsor oldu. Etkinlik 10 hafta sürecek.

XLM Fiyatı

12 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan XLM, 24 saatte 4.9 milyar dolarlık işlem hacmi gördü. Kripto paranın toplam arzı 50 milyar olurken dolaşımdaki arzı 22 milyar seviyesinde.

stellar-xlm
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!