Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada İki Kat Yükseldi: Ren (REN) Nedir?

Ren (REN) fiyatı, aylık bazda gördüğü yüzde 93’lük artışla tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,80 dolara çıktı. Peki Ren ve REN token nedir?

REN token, haftalık grafikte %41 oranında değer kazanırken iki hafta içerisinde elde ettiği kazanç %74’ü aştı. Günlük bazda %21 artış gören REN token, 20 Şubat’ta 1,80 dolara çıkarak ATH gördü. 

Piyasa değeri bakımından 61. sırada konumlanan REN, 24 saatlik zaman diliminde 937 milyon dolarlık işlem hacmi gördü ve REN’in piyasa değeri 1.3 milyar dolara ulaştı.

ren-token
Kaynak

Ren ve REN token nedir?

Gizlilik odaklı bir protokol olan Ren, 2018 yılında kullanıma sunuldu. Protokol, blockchain ağları arasında transfer işlemlerinin yapılmasını sağlar. Gizlilik odaklı olan Ren ağı, zkSNARK kullanır. Aynı zamanda DeFi protokollerinin birlikte çalışabilmesini sağlayan özelliğe sahiptir. DeFi protokolleri, Ren’in sunduğu blockchainler arası işlem olanağıyla gelen likiditeden faydalanabilir.

DeFi protokollerini bir araya getirebilen Ren, RenBridge 2 teknolojisiyle Binance Smart Chain’e entegre oldu. Bu entegrasyon, RenVM’in kullanımını yaygınlaştırdı. Ren ağının core ürünü olan RenVM; dijital varlıkların tutulduğu, merkeziyetsiz bir yapıdır. Aynı zamanda RenVM, Ethereum ağındaki likiditeyi yükseltmeye yarar. Sanal makine olarak geçen bu ürün, Darknodes isimli bilgisayar nodeları tarafından desteklenir. Darknodes, Ren’in ağ gücünü ve kapasitesini yükseltirken karşılık olarak işlem hacmine göre ödül kazanır.

Ren ekosisteminde kullanılan REN token, core ürün RenVM’de node çalıştırmak için gereklidir. Darknode çalıştırabilmek için 100 bin REN token ödenmesi gerekir. 1 milyarlık sınırlı arzı bulunan REN tokenın dolaşımdaki arzı 881 milyondur. REN token bulunan borsalar arasında; Coinbase, Bitexen, Binance, Digifinex, OKEx, Gemini, Huobi, UniSwap ve SushiSwap bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!