Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resmi Fortnite Mağazası, Ödeme Yöntemi Olarak ”Sadece” Monero Kabul Etmeye Başladı!

1 Ocak tarihinde yapılan bir duyuruya göre, dünyaca ünlü online video oyunu Fortnite’ın online mağazası Retail Row, ödeme yöntemi olarak ”sadece” Monero kabul etmeye başladı.


Fortnite, geçtiğimiz 2017 yılının Temmuz ayında piyasaya sürülen ve Epic Games tarafından geliştirilen bir video oyunu. Oyun dünya çapında 125 milyondan fazla oyuncuya sahip ve geçtiğimiz 2018 yılı Ekim ayında Epic Games’in en son fonlamasından sonra elde ettiği değer 15 milyar doların üzerine çıkmıştı.

Retail Row isimli platform ise, satıcıların Bitcoin, Litecoin ve Ripple gibi kripto para birimi ödemelerini kabul edebilmesini sağlayan GloBee isimli kripto para ödeme hizmeti ile ortaklık imzalamasına rağmen sadece XMR’nin mağazadan alışveriş yaparken kullanılabileceğini belirtti. Müşteriler Monero’nun yanı sıra bir sürü geleneksel ödeme yöntemine ve kredi kartı ile PayPal seçeneklerine de sahip.

Fortnite oyunu kripto para birimleri ile ilgili bir haberde ilk defa gündeme gelmiyor. Geçtiğimiz Ekim ayında siber güvenlik firması Malwarebytes, dolandırıcıların çoğunlukla Fortnite oyuncuları tarafından kullanılan Bitcoin cüzdanlarını hedef alan kötü amaçlı yazılımlar kullanmaya başladığını ortaya çıkarmıştı. Siber hırsızlar o tarihlerde özellikle ”Fortnite Android için bedava 6. sezon paketi” ve ”sahte hileler, wallhack ve aimbot” gibi unsurların vaat edildiği programları veya paketleri indirmelerini sağlayarak kullanıcılara erişim sağlamaktaydı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment