Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Riot Blockchain Firmasının ABD Tabanlı Kripto Para Borsası İçin Tarih Verildi!

Colorado tabanlı Bitcoin madencilik firması Riot Blockchain, 14 Mart tarihinde yaptığı SEC başvurusunda uzun süredir anılan kendi kripto para borsasını açacağı tarihi Haziran ayının sonu olarak belirtti.

Şirket şimdiye kadar söz konusu kripto para borsa platformu için SynapseFI isimli yazılım firması ile ortaklık imzalamış ve projeye bugüne kadar 250.000 doların üzerinde harcama yapmıştı. Riot Blockchain isimli şirket aslında RiotX Holdings’in bir iştiraki ve borsa resmi olarak RiotX’e bağlı olarak çalışacak. Kripto para borsasının piyasaya çıkmasından sonra mevcut bütçesinin en az 2 milyon dolar olması bekleniyor.

SynapseFI isimli yazılım firmasının direkt olarak özel bir API ile şirketin bankacılık hizmetlerini çözmesi ve ABD tabanlı bankacılık kurumları ile kripto para borsa hesaplarını bağlaması bekleniyor. API bunun yanı sıra kullanıcıların kimliklerini ve konumlarını takip ederek, RiotX kripto para borsasının bilerek veya bilmeyerek yanlış kullanılmasını önlemeyi hedefliyor.

Riot Blockchain ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında kendi kripto para borsasını açacağını belirtmişti  ve o tarihten beri gelişmeler devam etmekte. Kripto para borsası ilk olarak Hawaii ve Wyoming dışında 50 ABD eyaletinde hizmet verecek ve bunu 2019 sonuna kadar gerçekleştirmeyi istiyor.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri son dönemlerde düşmeyi sürdürse de, kripto para borsaları adeta salgın gibi yayılıyor ve Türkiye de dahil dünyanın dört bir yanında birçok yeni kripto para borsası açılmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment