Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Vatandaşları Yasağa Rağmen Bitcoin’e ‘Yeniden’ Yatırım Yapmaya Başladı!

Lider kripto para birimi Bitcoin, dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olan Çin’in yardımı ile yeniden beklenen seviyelere geri dönmenin sinyallerini veriyor ancak mevcut hacim şuan için yeterli gözükmüyor.

Coinlib isimli analiz firması tarafından toplanan istatistiklere göre, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine en çok yatırılan itibari para şu an Çin Yuanı gibi gözükmekte. Geçtiğimiz 24 saatlik zaman dilimi içerisinde Çin Yuanı ile alınan Bitcoin miktarı 165 milyon dolar gibi bir değere ulaştı ki bunu 75 milyon dolarlık artış ile Ether takip etmekte.

Bu performans Çin’i ABD dolarının gerisine getirirken, ABD dolarına Bitcoin konusunda en çok yardımcı olan kripto para birimi de Tether gibi gözükmekte.

Çin’in kripto para madencilik tabanlı Bitcoin odaklı ekonomisi, yeni veriler ile yeniden kendini göstermeye başladı. Özellikle 2018 yılının Kasım ayında yaşanan düşüş sonrası birçok Çinli kripto para madencisi cihazlarını rafa kaldırmıştı. Ancak Çin’in Siçuan olarak bilinen bölgesinde Mart ve Mayıs aylarında ”yağmurlu sezon” olarak adlandırılan ve elektriğin çok ucuzladığı sürenin başlaması bekleniyor ve birçok Bitcoin madencisi de tekrardan ağa girmek için bu süreci bekliyor.

Bunun yanı sıra Bitmain’in eski CEO’su da 1.000 adet ASIC cihazı ile Bitcoin madenciliğine giriş yapmayı planladığını vurgulamıştı. Çin içerisinde hala Bitcoin konusunda yasal yasaklar olmasına rağmen, Bitcoin madenciliğinin kalbi olarak bilinen bölge kesinlikle Bitcoin için vazgeçilemez bir öneme sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment