Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Riot Blockchain ve Coinsquare, ABD İçerisinde Yeni Bir Kripto Para Borsası Açacak

NASDAQ borsasında yer alan ve blockchain odaklı bir şirket olan Riot Blockchain, Salı günü yaptığı bir açıklamada Kanada menşeli Coinsquare ile alt kurumu RiotX arasında ABD sınırlarında bir kripto para borsası açmak için anlaşma imzalandığını duyurdu.

Coinsquare borsasının arkasındaki şirket olan goNumerical, ”Coinsquare platformunun RiotX markası ve RiotX’e özel tasarlanmış entegrasyonuna sahip bir versiyonunu” sağlayacak. RiotX söz konusu anlaşma sayesinde ABD piyasası içerisinde işlem yapmak için gereken lisansı alacak. Şayet RiotX bu lisansı alamamış olsaydı, bu süreç için çok uzun süreler beklemek zorunda kalabilirdi. Yaptığı anlaşma sayesinde direkt olarak ABD piyasasına ve ABD’li müşterilere erişim sağlayabilecek ki kripto para birimleri konusunda bu pazar en büyüklerinden bir tanesi konumunda.

RiotX bu yılın başından beri ABD içerisinde yasal bir kripto para borsası açmanın yollarını aramaktaydı. Coinsquare ile olan ortaklığı bunu çözdü.

2015 yılında piyasaya ilk adımının atan Coinsquare, Kanada içerisinde en önde gelen kripto para borsalarından birisi olarak biliniyor. Borsa geçtiğimiz yıl içerisinde 50 milyon Kanada dolarının üzerinde fon toplamıştı.

2018 yılının Mart ayında Riot Blockchain firması, 2013 yılında piyasaya çıkan ve ABD’nin finansal düzenleyicilerinden olan CFTC lisansına sahip Logical Brokerage Corp kurumunu satın almıştı. Riot Blockchain ABD içerisinde borsa açacağını duyurduktan sonra, NASDAQ üzerindeki hisseleri, hisse başına altı kata yakın artış gösterdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment