Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahreyn: Hükümet Yetkilileri Blockchain’i ”Gerçek Bir Gelişim” Olarak Görüyor

News of Bahrain isimli haber kaynağının 4 Eylül tarihli haberine göre, Bahreyn hükümet yetkilileri blockchain teknolojisinin ülke ekonomisi için çok ayrı bir öneme sahip olduğunu düşünüyor. Hükümet yetkililerinin bu düşüncesinin arkasındaki temel neden ise teknolojinin sağladığı ‘eşsiz’ nimetler.

Ülkede düzenlenen SmartSec Siber Güvenlik ve Blockchain Konferansı 2018 sahnesinde konuşan Elektrik ve Su İşleri Bakanı Abdul Hüseyin Mirza, hükümetin blockchain gelişimini teşvik eden tutumunu doğruladı.

”Blockchain gibi teknolojiler işlemlerin yapılabilmesi için gereken güvenli yol konusunda koca bir adım niteliği taşımakta.

”Blockchain’in kullanıcı verilerini koruma kabiliyeti gerçek bir gelişim göstergesidir, özellikle bu teknolojinin aralarında siber güvenliğin de bulunduğu farklı endüstrilerden farklı firmalara uygulanabilmesi ciddi bir gelişme gösterir.”

Bahreyn geçtiğimiz yıllarda hem blockchain hem de kripto para birimleri konusunda sessizliğini ciddi anlamda korudu. Ülkenin komşusu konumundaki Dubai blockchain kullanarak ülke ekonomisini baştan aşağı değiştirme planları yaparken, Bahreyn’den adeta hiçbir ses çıkmadı. Bu sebeple Mirza’nın sarf ettiği sözler aslında ülke için çok fazla önem arz etmekte.

Bahreyn ile son yıllarda haber bültenlerinde en çok yer eden gelişme, Haziran ayında ülkenin ilk kripto para borsası olan Palmex‘e lisans verilmesi olmuştu. Söz konusu lisans ”sandbox” yaklaşımı göz önüne alınarak verildi ve borsa hizmetlerine devam ettikçe yetkililer diğer kripto para borsalarına ne gibi gereklilikler şart koşulduktan sonra lisans verilmesi gibi konularda düzeltmeler yaptılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment