Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple 16 Milyon Kullanıcıyı Daha Ağına Katabilir!

Ülkenin en eski bankalarından olan Siam Ticari Bankası (SCB), Ripple ile 2016 yılında başlattığı ortaklığının temellerini güçlendiriyor.

Dünya çapında 16 milyondan fazla müşterisi olduğu tahmin edilen banka, 2020 yılında yeni bir Ripple tabanlı uygulama ile dört farklı piyasaya açılacak. SCB tarafından yapılan açıklamada SCB Easy isimli mobil uygulamanın Kamboçya, Laos, Myanmar ve Vietnam’da kullanılacağı belirtildi. Aslında bu ürün SWELL konferansı esnasında tanıtılmıştı.

Ripple 40 Saniyede Para Gönderdi

Ripple uygulamanın demo versiyonunda 40 saniye gibi kısa bir sürede bankalar arasında transfer gerçekleştirdi. Ripple tabanlı teknoloji özellikle Asya gibi mobil ödemelerin yaygın olduğu bir yerde ciddi bir kullanıcıya ulaşabilir. Geleneksel ve eski ödeme sistemlerinin hız ve masraf konusundaki dezavantajları, Ripple ve benzeri blockchain tabanlı alternatifleri daha çok ön plana çıkarıyor.

SWIFT gibi sistemlerde sınır ötesi ödemeler günler sürebilirken, Ripple tabanlı teknolojilerle sadece dakikalar içerisinde bunu yapmak mümkün.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment