Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple İlk Çeyrekte 150 Milyon Dolarlık XRP Sattı

Ripple, 2021’in birinci çeyreğini kapsayan finansal raporunu paylaştı. Kripto para piyasasının “güçlü” bir çeyrek geçirdiğini açıklayan şirket, bir önceki çeyreğe kıyasla neredeyse 2 kat daha fazla XRP sattı.

Kripto para piyasasının toplam değeri, ilk çeyrek boyunca 800 milyar dolardan 2 trilyon doların üstüne çıktı.

Ripple, bu büyüme sırasında piyasadaki nitelikli yatırımcı sayısının arttığını ve XRP vadelilerindeki açık pozisyonların değerinin 250 milyon dolardan 500 milyon dolara çıktığını açıkladı.

Birkaç ayda 2 kat büyüme

Geçen yılın son çeyreğinde net 76.27 milyon dolarlık XRP satan Ripple, ilk çeyrekte %97,1’lik büyümeyle net 150.34 milyon dolar değerinde satış açıkladı.

Ripple, bu büyümenin On-Demand Liquidity müşterilerinin hareketliliği ile açıklanabileceğini belirtti. Satış işlemleri, “ODL ve diğer altyapı ortaklarına XRP likiditesi sağlayabilmek adına” gerçekleştiriliyor.

ripple-xrp-ilk-ceyrek-rapor

Günlük XRP hacmi 2 milyarı aştı

XRP’nin günlük ticaret hacmi, 2020’nin son çeyreği için ortalama 1.6 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Şirket bu sayının 2021’in ilk 3 ayında 2.26 milyar dolara yükseldiğini duyurdu.

Çeyrek boyunca escrow hesaplarından her ay birer milyar olmak üzere toplamda 3 milyar XRP’nin çıktığı fakat 2.7 milyar XRP’nin yeni escrow adreslerine transfer edildiği aktarıldı.

  • XRP Ledger’da yapılan işlem hacmi, bir önceki döneme kıyasla %23’lük büyümeyle 62.3 milyar dolara ulaştı.

  • XRPL’deki toplam adres sayısı, bir önceki döneme kıyasla %15’lik artışla 2.35 milyondan 2.7 milyona çıktı.

  • En az 10 milyon XRP’si olan ve balina olarak görülen adreslerin sayısı, 308’den 319’a çıktı. Bakiyesi 1 milyon ile 10 milyon arasında değişen adreslerin sayısı, 1.196’dan 1.125’e yükseldi.

Ripple, bunların haricinde sürmekte olan SEC davasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Sağlıklı bir piyasada yasaların açık olması ve tutarlılığın sağlanması gerekir. SEC’nin yaklaşımı, ABD’deki XRP yatırımcılarının, geliştiricilerinin, içerik sağlayıcılarının ve XRP’yi ve XRP Ledger’ı kullanan küçük işletmelerin zararına oldu.

ABD’deki kripto para sektörünün önünün açılması gerekiyor. Ripple olarak, davadan çıkacak sonucun bazı yasal belirsizlikleri gidermiş olmasını umuyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!