Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citi Kripto Para Piyasasına Girmeyi Düşünüyor

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Citigroup, müşterilerden gelen yoğun talep doğrultusunda kripto para piyasasına giriş yapmayı düşünüyor.

Financial Times’ın cuma günkü haberine göre Citigroup, kripto paralara yönelik custody ve finansman hizmeti vermeyi değerlendiriyor.

Bankanın global döviz müdür Itay Tuchman, konuyla ilgili henüz nihai bir karara varılmadığını açıkladı.

Müşterilerden büyük bir talep var

Tuchman, aralarında varlık yöneticilerinin de bulunduğu büyük bir müşteri grubunun Bitcoin gibi kripto paralara ağustos ayından beri ilgi gösterdiğini söyledi.

Müşterilere “en iyi hizmeti nasıl sunabileceklerini” değerlendirdiklerini söyleyen banka yetkilisi, “Güvenilir olmayan bir şey yapmamalıyız. Hem müşterilerin yararına olacak hem de regülatörlerce desteklenecek bir ürün geliştirdiğimizde (piyasaya) gireceğiz.” diye ekledi.

Citi yetkilisi, bankanın kripto para piyasasına giriş yapma konusunda acele etmeyeceğini şu sözlerle açıkladı:

“Bu konuda bir FOMO (kaçırma korkusu) yaşamıyorum çünkü kriptonun kalıcı olduğuna ve piyasanın daha başında olduğumuza inanıyorum. Bu bir uzay yarışı değil. Birden fazla bayrak dikilebilir.”

Citi, mart ayında kripto paralarla ilgili bir rapor yayımlayıp, Bitcoin’in global ticaretin standart para birimi haline gelebileceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!