Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Telegram’daki Dolandırıcılar Kripto Para Yatırımcılarını WallStreetBets İsmiyle Kandırdı

Reddit’teki WallStreetBets forumunun üyeleri, Telegram’daki kripto para dolandırıcılarının kurbanı oldu. Zararın boyutunun en az 2 milyon dolar olduğu açıklandı.

Kripto para dolandırıcıları, insanlardan para kapmak için Reddit’te 10 milyondan fazla üyeye ulaşmış WallStreetBets (WSB) forumunun ismini kullandılar.

Telegram’da pump hesabı açıldı

Kripto yatırımcıları, Telegram’daki WallStreetBets – Crypto Pumps adlı hesabın hedefi oldu. Hesabı yöneten kişi veya kişiler, henüz hiçbir borsada listelenmemiş ve yeni çıkmış, WSB Finance adlı bir tokenın tanıtımını yaptılar.

telegram-wsb-finance

İnsanlara belli cüzdan adreslerine Binance Coin veya Ethereum  göndermeleri, bunun karşılığında bir Telegram botunun kendilerine WSB Finance göndereceği söylendi.

Milyonlarca dolar kayıp

Yatırımcılar bu adreslere paraları gönderdiler fakat kendilerine herhangi bir token gönderilmedi. Hesabın sahibi, bunun Telegram botundaki teknik bir sorundan kaynaklandığını öne sürdü.

Ardından, WSB Token almak isteyen insanlara aynı adreslere, aynı miktarlarda bir kez daha ödeme yapmaları gerektiği söylendi.

BNN Bloomberg’ün haberine göre insanlar bu cüzdanlara 3.451’den fazla Binance Coin gönderdiler. Bu sayı, güncel kurla 2.2 milyon dolardan fazla ediyor. Gönderilen ETH’lerin miktarı bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!