Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple 500 Milyon XRP’nin Kilidini Açtı

Ripple birkaç saat önce havuz hesabındaki 500 milyon adet XRP’nin kilidini açtı. Şirketin bu hamlesi yine birçok kişinin tepkisini çekti.

Kilit Açıldı

Ripple her ayın sonunda havuz hesabında tuttuğu XRP’lerden belli bir kısmının kilidini açıyor. Şirket bu XRP’leri daha sonra finans kurumlarına, bankalara ve diğer şirketlere satıyor veya bu XRP’leri genel olarak şirketin gelişimi için kullanıyor.

Mart ayına girdiğimiz bu pazar gününde Ripple yine yüklü miktarda XRP’nin kilidini açtı. Blockchain verilerine göre şirket 115 milyon dolarlık 500 milyon adet XRP’yi havuz hesabından çıkarıyor.

Ripple bu işlemi aslında hiç aksatmadan, her ayın başında yapıyor. Ancak kripto para takipçileri şirketin bu hamlesine hala tam anlamıyla alışabilmiş veya kabullenebilmiş değiller. Sosyal medyadaki yorumlara baktığımızda birçok kişinin Ripple’a bu işlem yüzünden tepki gösterdiğini görebiliyoruz.

XRP Fiyatında Son Durum

Ripple’ın kendi tokenı olan XRP bundan birkaç gün öncesine kadar oldukça iyi bir performans sergiliyordu.

Şubat ayının ortalarına doğru 0.32 dolar seviyesine kadar çıkan XRP fiyatı, birçok yatırımcının yüzünü güldürmüştü. Ancak kripto para piyasasında yaşanan toplu düşüş XRP’yi de vurdu. Bitcoin ve ETH gibi koinlerle birlikte düşüşe geçen XRP yeniden 0.23 dolar seviyesine kadar gerilemiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment