Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, ABD’nin Havale Piyasası İçin Hayati Bir Role Sahip

ABD’nin kamu kurumlarından birisi olan Tüketici Mali Koruma Bürosu’nun (CFPB) son raporuna göre, blockchain tabanlı ödeme firması Ripple, ABD içerisindeki havale sektöründe hayati bir role sahip olabilir. CFPB tarafından yayınlanan raporda devam eden büyümenin ve ortaklıkların sadece sınır ötesi ödeme sektörü için değil aynı zamanda havale sektörü için de kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

XRP’nin Geleceği Parlak

11 Mayıs tarihli raporda XRP’nin bankalar ve kredi birlikleri tarafından havale işlemlerinde kullanılabileceği ve bunun çok fazla avantaja sahip olduğu belirtiliyor. Avantajların en büyüğünün ise alıcının daha işlem bile yapılmadan hesabına yatacak parayı görmesi olduğu vurgulanmakta.

Normalde SWIFT gibi geleneksel ödeme çözümlerinde ödeme yapılmadan alıcının hesabına ne kadar para gideceği veya ne kadar kesinti olacağını bilmek neredeyse imkansız. Buna ek olarak XRP kullanımı veya Ripple’ın diğer ürünleri sayesinde işlemin yaklaşık olarak ne zaman yapılacağı da biliniyor.

Ripple tabanlı ürünlerdeki işlem hızının SWIFT gibi rakiplerine kıyasla çok ama çok hızlı olduğu da yıllardır konuşulmakta. Ripple’ın sahip olduğu avantajların direkt olarak kamu yetkililerinin raporlarında da yer alması, yakında olumlu adımlar atılabileceğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment