Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Amerika’daki Okullara 29 Milyon XRP Bağışladı

Kripto para piyasasının merkezi olmayan doğasının belki de tek istisnası olan ve işlem hacmine göre şu anda dünyadaki en büyük 3. kripto para olan Ripple şirketinin XRP hakkında enteresan bir haber geldi. Ripple’dan yapılan açıklamaya göre, şirketin kripto parası olan XRP’den 29 milyon adedin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki devlet okullarına bağışlandığı belirtildi.

Eğiticilerin Daha İyi Bir Nesil Yetiştirmesi Ana Hedef

Şirketten tarafından resmi bir blog gönderisinde, ”Ekibimizdeki her bir kişi, en tepeden en yeni aldığımız elemana kadar, hepsi tüm hayallerini ilk olarak okul sıralarında sağlamlaştırdı. Biz de bu yüzden şirket olarak şimdiki çocuklarımızın kurduğu hayalleri gerçekleştirmelerini çok önemsiyoruz ve yeni efsaneler yaratacak okullarımızı desteklemekten gurur duyuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Tüm dünyada eş zamanlı, hızlı ve güvenilir para transferini sağlaması için geliştirilmiş XRP isimli kripto paradan tam 29 milyon adet kullanılarak yapılan bağış Amerika’da kar amacı gütmeyen kurumlara bağış yapılmasını sağlayan DonorsChoose.Org adlı web sitesi üzerinden yapıldı. Ripple’dan şu açıklamalara da yer verildi:

”Yaptığımız bağış, kar amacı gütmeyen kurumlar için yapılacak bağışlar ile alakalı her prosedürden geçti. Bugün itibariyle, devlet okullarında görev yapan yaklaşık 30 bin öğretmenimiz ve 1 milyon öğrencimiz; kitap, kalem, defter ve diğer okulda gereken teknolojik aletler gibi birçok araç gerece sahip olacak.”

Ripple, ayrıca yaptığı açıklama ile site olarak neden DonorsChange.Org’un seçildiği hakkında da bilgi verdi. Şirkete göre, eğitimi ulaşılabilir ve adil kılmak için yola çıkan web sitesi, Ripple şirketinin ekonomide hedeflediği şeyin aslında aynısını, tek fark olarak eğitim sektöründe hedeflediği için; bağış için adres olarak onlar seçildi.

Ripple Son Dönemde Zor Günler Geçiriyor

Elbette ki bu tarz sosyal sorumluluk projeleri ve bağışlar, çok güzel bir amaca hizmet ederken işin diğer kısmında ise Ripple, zor günlerden geçiyor.

Geçtiğimiz günlerde Ripple’ın kurucularından Jeb Mc Caleb’ın Ripple ekibinin çoğu üyesinin ellerinde hayli yüksek sayıda XRP bulundurmasının, diğer yatırımcılar için ”Endişe verici” olabileceğini kabul etmesinin ardından, XRP’nin uzun süreli yatırım değeri de Weiss Ratings kuruluşu tarafından eleştirildi.

Weiss  Ratings’e göre, alt koinin sürekli olarak bankalar ve diğer finansal kuruluşlar ile anlaşma yapmaya olan muhtaçlığı, hiç de ideal bir durum değil. Aynı zamanda Ripple’ın halka açık bir şirket olmaması da, büyük bir handikap olarak görülüyor.

Weiss Ratings, Ripple için yaptığı eleştrileri sadece bunlarla sınırlandırmazken, şirketin önündeki en büyük engelin ise merkezi olan bir sistem üzerinden yürümesi olduğunu üstüne basa basa vurguladı. Konuyla ilgili kaleme aldığı yazıda, Weiss Ratings editörü Juan M. Villaverde şu ifadeleri kullandı:

Dürüst olmak gerekirse, Ripple’ın geleneksel finansal modelin bir tezahürü olarak kripto para piyasasında  yer alması onun için gerçekten hoş değil. Geleneksel finansal modelde işlerin hükümetler ve diğer bazı büyük kurumlar tarafından denetlendiğini ve düzenlendiğini var sayarsak, Ripple’ın bu piyasada aynı modeli belirlemesi hükümetler için Ripple’ın varlığından rahatsız olunmaması anlamına geliyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment