Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Avukatı Konuştu: SEC’nin LBRY Zaferi XRP Davası İçin Bir Emsal Değil

Ripple (XRP) avukatı John Deaton, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para şirketi LBRY’ye karşı kazandığı zaferin XRP davası için bir son niteliği taşımadığını söyledi.

SEC ile LBRY arasındaki dün sonuçlanan davada kazanan taraf SEC olarak açıklanmıştı. Ripple ve LBRY davaları arasındaki benzerlik göz önünde bulundurulunca, bu gelişme topluluğun zafer beklentilerini sarstı. Fakat konu hakkında Twitter üzerinden açıklama yapan Ripple avukatı aynı düşünceleri paylaşmıyor. Avukat John Deaton, LBRY’nin mahkemede kaybetmesine ve LBC tokenlarının menkul kıymet olarak tanınmasına rağmen XRP davasında Ripple’ın kazanma şansının azalmadığını söyledi.

Deaton’ın argümanı, LBRY davasının bir emsal teşkil etmediğine ve Ripple ve SEC arasındaki davasında yargıcın karar verirken bu sonucu dikkate almayacağına inanıyor. Bununla birlikte avukat, Ripple’ın davayı kazanma şansını %50’den fazla görüyor.

Deaton’ın da belirttiği gibi davaların farklı yapısı ve Ripple yetkililerinin yanı sıra davaya katılan XRP destekçilerinin argümanları davanın, LBRY davasından farklı sonuçlanmasına neden olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!