Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’e Kötü Haber: Alman Regülatör BaFin’den Operasyonel Eksiklikler Nedeniyle Emir

Almanya’nın finans piyasaları düzenleyicisi BaFin, ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’e operasyonel eksiklerinin tespit edildiğini bildirdi ve bu konuda çalışmalar yürütmesini emretti.

Almanya finansal otoritesi BaFin 8 Ekim tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı tebligatta Coinbase’e, mali tabloların denetimi sırasında ortaya çıkan “organizasyonel eksiklikler” nedeniyle etkin risk yönetimi ve iç kontrollerin iyileştirilmesi adına çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini emretti.

Kurum tebligatta, Alman Bankacılık Yasası tarafından belirlenen standartları ihlal ettiğini açıkladığı Coinbase’in yasanın Bölüm 25a (1) ve Bölüm 25b’ye (1) uygun hareket etmediğinin altını çizdi.

BaFin ek olarak şirketin dış kaynak kullanımı sırasında uygun ve etkili bir risk yönetim stratejisinden yoksun olduğuna dikkat çekerek dış kaynak kullanımının da risk yönetimi kapsamında ele alınması gerektiğini belirtti.

Coinbase Haziran 2021’de BaFin lisansı aldığında yaptığı açıklamada, Almanya’daki ve dünyadaki müşterilere en güvenilir ve kullanımı kolay kripto hizmetleri sunmaya kararlı olduklarını ayrıca Almanya’da lisans almanın dünya çapında ekonomik özgürlüğü sağlamak adına önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!