Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bankacılık Devi Nomura Kripto Para Borsası Açmayı Planlıyor

Yönetimi altında 442 milyar dolarlık varlığı barındıran Japon bankacılık devi Nomura, Bitcoin (BTC) ve kripto paralar için bir ticaret platformu açmaya hazırlandığını duyurdu.

Japonya’nın en büyük bankalarından biri olan Nomura, kripto para borsası açarak sektördeki konumunu sağlamlaştırmak istiyor. Halihazırda kripto paralar ile ilgili “Laser Digital” adlı bir birimi bulunan banka, söz konusu birimdeki personel sayısını da %45 arttırdığını açıkladı. Bankanın kripto para ticaret platformu, kripto para üzerine çalışan birimi “Laser Digital” ile aynı adı taşıyacak ve yetkililerin tahminine göre 2023 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirilecek.

Nomura, kripto kolu olarak işlev gören Laser Digital’in Dubai ve Londra’daki diğer merkezlerinin yanı sıra İsviçre merkezindeki personel sayısını da artırmayı hedefliyor.

Bankanın CEO’su Jez Mohideen gelişmelerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bu biraz zaman aldı, çok çalıştık ve şu anda firmanın güçlü bir inanca sahip olduğu bir noktaya geldik. Yargı yetkisine bağlı olarak düzenlemeler geldikçe, müşteri tabanımızı genişletmeye devam edeceğiz.

Laser Digital isimli kripto para ticaret platformunun uzun vadeli ve kapsamlı planlarında kurumsal müşterilere, aile ofislerine, yüksek net değere sahip bireylere ve kripto alanında aktif olarak yer alan hedge fonlara hitap etmesi hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!