Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev İddia: Ripple ve Bank of America Ortaklığı Doğrulandı mı?

XRP’nin üreticisi olan Ripple, dünyanın en büyük bankalarından Bank of America ile ortaklık kurmuş olabilir. Yüzlerce bankayla anlaşması bulunan Ripple, ABD’nin dev ismi Bank of America ile de ortaklık kurdu mu?

Kripto para takipçileri Ripple ile Bank of America arasında tam olarak ne gibi bir ilişki olduğunu aylardır merak ediyorlar. Kimileri bu iki isim arasında çoktan bir ortaklık kurulduğunu iddia ediyor ama bunun için yeteri kadar kanıt sunamıyor, kimileriyse bu iki şirket arasında hiçbir bağlantı olmadığını öne sürüyor.

Bu iki şirketin ortak olabileceği iddiası ilk olarak 2018 yılında ortaya atıldı. Ripple, 2018 yılında Uluslararası Para Fonu için özel bir sunum hazırladı ve bu sunumda Bank of America ile işbirliği içerisinde olduğunu açıkladı. Bunun ardından Bank of America 2019 yılında bir blockchain patenti aldı ve bu patenti alırken Ripple’ın teknolojisinden faydalandığını belirtti.

Ortaklık İddiaları Doğrulandı mı?

Kripto para camiasının tanındık isimlerinden Panosmek, sosyal medya hesabından bir görsel paylaştı ve Ripple ile Bank of America arasındaki ortaklığın doğrulanmış olabileceğini öne sürdü. Onun iddialarına göre bir Ripple çalışanı tarafından yazılan e-posta, bu iki şirketle ilgili iddiaları adeta kanıtlar nitelikte.

Ripple ile Bank of America ortaklığını doğruladığı düşünülen e-posta, Kaynak

Sosyal medya hesabından yukarı görseli paylaşan Panosmek, bu iddialarla ilgili şu yorumu yaptı:

“Elime Ripple’dan bir e-mail geçti. Bank of America’nın Ripple ile ortaklık kurduğu ve RippleNet’i kullandığı iddiası artık %100 doğrulanmış oldu. Ripple Bank of America’nın yanı sıra Meksika’nın en büyük 4.bankası olan Banorte ile de ortaklık kurdu.”

Kripto para camiasında Ripple dendiği zaman akla gelen ilk araştırmacılardan biri olan Leonidas Hadjiloizou, Panosmek’in sosyal medya hesabından paylaştığı bu görselle ilgili bir yorum yaptı ve bu iddiaların gerçekten doğru olabileceğini söyledi:

“Panosmek bu e-postayı bana da yönlendirdi. Bu e-postayı gerçekten de bir Ripple çalışanı göndermiş. Bank of America ile ilgili bu iddialar önceden de doğrulanmıştı. İnsanlar niye hala inanmakta güçlük çekiyorlar?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment