Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektöründe Bu Hafta Sonu Tekrar Ani Bir Düşüş Yaşanır Mı?

Geçtiğimiz hafta sonu kripto para borsalarında tetiklenen ve sektörün genelini etkileyen ani düşüş, bugün hala yatırımcıları endişelendiriyor. Bu endişeye bir de uzun süren durgunluğunu koruduktan sonra yükselişe geçen Bitcon’in 12 bin doları aşamaması eklendi. Yatırımcıların ve kripto para analistlerinin beklentileri Bitcoin’in 12 bin doları aşması yönündeyken, Bitcoin düşüşe geçti.

Bitcoin’in haftayı düşüşle kapatması yatırımcıları endişelendirdi. Geçtiğimiz hafta sonu kripto para borsalarındaki ani düşüşü hatırlayan yatırımcı, bu hafta da Bitcoin’den düşüş haberi gelmesinden endişe ediyor. Geçtiğimiz hafta bugün neredeyse beş dakika içinde Bitcoin 1.700 dolar, Ethereum da 90 dolar değer kaybetmişti. Bu ani düşüş yaşanırken kaldıraçlı işlem açan yatırımcıların yaklaşık olarak 1,4 milyar dolarlık likidasyon yaşadığı ortaya çıktı.

Bitcoin Kötü Bir Hafta Sonuna Mı Girdi?

Yaşanan ani düşüşün iki sebebi olduğu düşünülüyor. Birincisi kripto para piyasasındaki likidite miktarının hafta sonları azalması, ikincisi ise yüksek kaldıraç oranlarıyla işlem yapan yatırımcının aynı anda borsadan çekilmesi ve tasfiye olması.

Önde gelen kripto para borsalarından BitMEX’in devamlı olarak en çok kazanan yatırımcılarından birisi olan ve kaldıraçlı işlem uzmanı olarak görülen Nyuu ise yakında sert bir düşüş geleceğini beklediğini ifade etti. Nyuu, yayınladığı tweet’inde “Yakında ikinci ani bir düşüş yaşanmasından korkuyorum” ifadesini kullandı.

Bitcoin’de tekrar ani bir düşüş yaşanıp yaşanmayacağı konusunda hem yatırımcılar hem de analistler net bir yorum yapamıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment