Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Blokzinciri Tabanlı Ödeme Sistemiyle 3 Bölgeyi Birbirine Bağlayacak

Köklü kripto para projelerinden biri olan Ripple (XRP), Afrika, Avustralya ve İngiltere’deki etki alanını güçlendirmek için yeni çalışmalarını başlattı.

Ripple’ın Dubai’deki yıllık konferansı Swell’de yapılan açıklamaya göre Afrika, Avustralya ve İngiltere arasında blokzinciri tabanlı bir ödeme ağı sistemi geliştiriliyor.

Bu üç bölgedeki çalışmalar kapsamında Afrika’daki Onafriq kullanıcıları ile İngiltere’deki PayAngel ve Körfez İşbirliği Konseyi’ndeki (GCC) Pyypl ve Avustralya’daki Zazi Transfer müşterileri arasında yeni bir blokzinciri tabanlı ödeme koridoru açılacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ripple’ın üst düzey yetkilisi Monica Long, yapılan bu çalışma ve geliştirmelerin çok daha kapsamlı kitlelere hizmet vermelerinin önünü açacağını ifade etti:

Onafriq Afrika’da 400 milyon mobil cüzdana hizmet veren önemli bir ödeme aktörü. Bu konuda heyecanlıyız çünkü Ripple ödemelerinin döviz piyasalarının %90’ını kapsayabilmesine de katkıda bulunuyor. Sahip olduğumuz lisanslar daha büyük bir pazara hizmet verebileceğimiz anlamına geliyor. Önceden sadece lisanslı finans kurumlarına hizmet veriyorduk, şimdi ise işletmelere ve KOBİ’lere de hizmet verebiliyoruz.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 2 yıldan uzun süredir savaş halinde olan Ripple, dünya çapındaki ortaklıklarına hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak Dubai’i finansal otoritelerinden önemli bir lisans alan şirket, bu alandaki kararlı tavrını ortaya koymuştu. Ayrıca Ripple, Gürcistan ve Kolombiya gibi dünyanın çeşitli ülkelerindeki merkez bankalarıyla, stablecoin projeleri üzerinde çalışmalar yürütüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,8 düşüş sergileyen XRP, yazım esnasında 0,68 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!