Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, JPMorgan Coin’i Eleştirdi!

ABD’nin en büyük bankası olarak bilinen JPMorgan, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklama ile kendi kripto para birimi JPMorgan Coin‘i piyasaya süreceğini duyurmuştu. Söz konusu kripto para birimi ABD dolarına endeksli bir stabil koin olarak piyasaya sürülecek ve bu durum büyük tartışmalara ve eleştirilere yol açtı.

Bazı uzmanlar JPMorgan Coin’in sahip olduğu bankacılık ağı ile, Ripple’ın mevcut konumunu elinden alacağını vurgularken, Ripple cephesinden konu hakkında bir açıklama gecikmedi. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, konu hakkında attığı bir tweet ile, JPMorgan Chase’in kripto paraları anlamadığını ve ”olayı kaçırdığını” ifade etti.

CEO Garlinghouse, konu hakkında yaptığı açıklamada bankaların ”tahmin edildiği gibi” kripto paraya karşı olan duruşlarını değiştirdiğini ifade etti. JPMorgan’ın kapalı devre bir sistem piyasaya sürdüğünü belirten CEO, banka koinlerinin hala beklenen cevap olmadığını da aktardı. JPMorgan yetkilileri konu hakkında yaptıkları açıklamada, söz konusu stabil koinin ilk olarak belirli işlemlerde verimliliği arttırmak için kullanılacağını belirtmişti.

JPMorgan CEO’sunun geçtiğimiz yıllarda kripto paraları eleştirmesinden sonra, bankanın böyle bir hamle yapması da sosyal medyada adeta alay konusu oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment