Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Blockvest Adlı Kripto Para Şirketine Karşı Yasal Mücadele Başlattı

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), bundan birkaç ay önce kendi ilk dijital para arzını (ICO) yürüten Blockvest’e karşı yasal bir mücadele başlattı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), Blockvest’in BLV tokenını satmak için başlattığı ICO sırasında izinsiz bir şekilde menkul kıymet satışı gerçekleştirdiğinden şüpheleniyor.

SEC, bu şüphelerini doğrulamak ve Blockvest’e karşı gerekli yaptırımları uygulayabilmek için hem şirkete hem de şirketin kurucusu olan Reginald Buddy Ringgold’a karşı yasal bir mücadele başlattı.

SEC’in geçtiğimiz gün yayınladığı basın duyurusuna göre Blockvest, SEC’ten gerekli izinleri almadığı halde bu izinleri almış gibi davrandı ve yatırımcıları bu şekilde kandırdı. Şirket ayrıca sunduğu kripto para hizmetlerinin tamamen “lisanslı ve yasal” olduğunu öne sürüyordu ancak SEC’e göre bu iddialar da doğru değil.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu tarafından yayınlanan basın duyurusundan bir kesit şu şekilde:

“Ringgold ayrıca kendi kurduğu ‘Blockchain Borsa Komisyonu’ adlı bir sahte hükümet kuruluşuyla ICO’sunun tanıtımını yaptı. Mührü SEC’in mührünü andıran bu sahte kuruluşun adresi de SEC’in genel merkeziyle aynı.”

ABD’deki Kaliforniya Bölge Mahkemesi bundan birkaç ay önce Blockvest’in varlıklarını dondurma ve şirketin ICO’sunu durdurma kararı almıştı. Ancak mahkeme, bu kararı aldıktan bir ay sonra SEC’in yeterli kanıtları sunamadığını belirterek bu kararını geri çevirmişti.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu ise mahkemenin aldığı bu iptal kararının geçersiz olduğunu ve Blockvest’in haksız olduğunu öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment