Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nvidia, Madencilikten Elde Ettiği Gelirin Düştüğünü Açıkladı

Amerika merkezli oyun konsolları ve bilgisayarlar için ekran kartı üreticisi olan Nvidia firması 2018 yılına ilişkin faaliyet raporunu yayınladı.

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşe bağlı olarak madencilik sektörüne ve buna bağlı olarak madencilik ekipmanlarına olan talebin azalmasının, şirketin bilançosunda olumsuz etki yaptığını ifade eden Nvidia, buna karşın 2017 yılına göre karını yüzde 21 oranında arttırmayı başardığını not etti.

Yaşanan bu yükselişin sebeplerini ise şirket; oyun sektörü, veri merkezleri, profesyonel görselleştirme ve otomotiv sektöründe yaşanan satışlara bağladı.

Nvidia, yaptığı bilanço açıklamasının ardından borsada da yatırımcısına kazandırdı. Yapılan açıklamanın ardından; borsada Nvidia’nın hisseleri yüzde 8 oranında değer kazanırken; buna karşın hisselerin geçen sene aynı döneme göre elde edilen karın yüzde 24 oranında düşmesi de gözlerden kaçmadı.

Veriler ile ilgili olarak açıklamalar yapan Nvidia kurucu ortağı ve CEO’su Jensen Huang, kripto para sektöründe volalitenin kar anlamında işlerini olumsuz etkilediğini ifade ederken, şunlar ısöyledi:

”Aslında bizim için harika bir yıl geride kalırken, yine de son çeyrekte biraz zorlu bir süreç yaşadık. Kripto paralardan elde ettiğimiz gelirlerin düşmesinin ve piyasa volalitesinin bizi etkilemesi, bu çeyrekteki kar oranımızı olumsuz yönde etkiledi.”

Daha önce çıkan haberlerde ise, Nvidia şirketi kripto para piyasalarındaki yaşanan ciddi volalite sebebiyle, bu tarz bir düşüşün ön görülebilir olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. Görünüşe göre, firma çok da haksız çıkmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment