Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Resmileşti: Endonezya, Kripto Paraları Emtia Olarak Sınıfladı

Endonezya’dan regülasyon konusunda sıcak bir adım geldi. Yapılan açıklamalara ve basında çıkan haberlere göre ülke, Bitcoin ve diğer kripto paraları birer emtia olarak sınıfladı ve bundan sonra bu ürün sınıfının emtia başlığı adı altında regüle edileceğini açıkladı.

Endonezya finansal regülatörü Bappebti’den yapılan açıklama; kripto para borsaları ve kripto paraların kendisi ile ilgili yeni kural değişikliklerini duyurdu. Buna göre, kripto paralar emtia olarak tanınırken; bundan sonraki süreçte ülkede yapılacak kripto para ticareti de böylelikle yasallaşmış oldu.

Yine aynı regülasyonlara göre, ülkede faaliyet gösterecek olan kripto para borsalarının da, faalyiete geçmeden önce belirli standartları yakalamaları ve sağlamaları gerekecek. Bunlar arasında, borsaların güvenlik uzmanları barındırmaları ve gönderimlerin kaydını en az 5 yıl olacak süre ile kayıt altında tutumaları gerekecek.

Bappebti, aynı zamanda ülkede faaliyet gösterecek olan kripto para borsalarının; legal, denetleme, müşteri destek hizmetleri, teknik ve güvenlik gibi departmanlara ayrılmasını da şart koştu.

Konuyla ilgili yerel basına bir açıklama yapan Bappebti başkanı Indrasari Wisnu Wardhana, bu tarz bir regülasyonun son derece kritik olduğuna vurgu yaparken, şunları söyledi:

”Esas amacımız, kripto paralara yatırım yapan insanları korumak ve bizler de bu yönde adımlar atma gayreti içerisindeyiz. Kripto para yatırımcılarının bazı dolandırıcı ve sahtekar satıcılar ile karşılaşmaması için çalışıyoruz ve bu noktada elimizden geleni de yapmaya devam edeceğiz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment