Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’dan XRP Kararı ile İlgili Yeni Açıklamalar

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse SEC davasından çıkan ilk olumlu kararın ardından regülatör kuruma karşı sert ifadelerde bulundu.

Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sert çıktı. CEO yakın tarihte Bloomberg’e verdiği bir demeçte, SEC’i “zorba” olarak nitelendirirken regülatör kurumu zayıf oyuncuları avlamakla suçladı.

İki yıldan uzun süredir devam eden SEC-Ripple davasına bakan hakim Ripple lehine ilk kayda değer kararını geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Zafer sarhoşluğu ile SEC’ye karşı keskin ifadeler kullanmaktan çekinmeyen Garlinghouse, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Bence SEC bir zorba gibi tutum sergiliyor ve düzgün bir savunma yapamayan zayıf oyuncuların üstüne gidiyor.

Garlinghouse açıklamasında, kurumsal satış kararını davanın “en küçük parçası” olarak değerlendirdi. Bununla birlikte SEC’nin davayı temyiz mahkemesine taşıması durumunda kararı veren hakim Analisa Torres’in kararından dönmeyeceğini ve duyurulan ilk hükmü pekiştireceğini öne sürdü.

Bir hukuk meselesi olarak, şu anda ülkenin yasası XRP’nin bir menkul kıymet olmadığı yönündedir. SEC’in temyize gitmesi yıllar alabilecek bir süreç ve biz bu noktada iyimserliğimizi koruyoruz.

Hakim tarafından Ripple lehine duyurulan karara rağmen SEC ve Ripple arasındaki davadan net bir sonuç alınmış değil. Piyasa analistleri SEC’nin davayı temyiz mahkemesine taşıyacağını ve sürecin uzatılabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!