Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Açık Kapı Bıraktı: XRP Kararı İçin Temyize Gidecek Mi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple (XRP) davasında alınan son kararlara ilişkin yaptığı açıklamalarla temyiz için açık kapı bıraktı.

SEC Halkla İlişkiler Direktörü Scott Schneider’in regülatör adına Ripple davasında yaşanan gelişmelere dair yaptığı açıklamada, alınan kararlardan memnun olduklarını belirtmesi söz konusu kararın SEC tarafından temyize götürüleceğini düşündürdü.

Schneider, mahkemenin Ripple tarafından yapılan XRP satışlarının belirli senaryolarda menkul kıymet satışı olduğunu tespit etmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Direktörün açıklamalarına göre mahkeme, bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını anlamak için Howey testi kullanılması gerektiğini belirtti.

Bu konuda mahkeme, SEC ile benzer yönde görüş bildirirken Ripple’ın bu konudaki savunması uygun bulunmadı. Schneider ayrıca davada, menkul kıymet yasalarını bilmemenin geçerli bir savunma olmayacağı yönünde bir karar alındığını da açıklamalarına ekledi. Halka ilişkiler direktörü, bu kapsamda kararın regülatör tarafından inceleneceğini bildirdi.

Kararın tekrardan incelenecek olmasının bir temyiz ihtimali daha da güçlendirdiği düşünülüyor.

Öte yandan Söz konusu davada Yargıç Torres, Ripple tarafından halka yapılan XRP satışlarının kayıtsız menkul kıymet satışı olmadığını belirtmiş, şirketin kendi iç ve dış harcamalarını karşılamak için kullanılan XRP’lerin de menkul kıymet satışı kapsamına girmeyeceğini bildirmişti. Buna karşılık kurumsal yatırımcılara yapılan XRP satışlar ise Torres tarafından menkul kıymet satışı olarak nitelendirilmişti.

Coingecko verilerine göre kararın duyurulmasının ardından hızla değer kazanan XRP, son 24 saatte %65,5 değer kazanarak yazım itibariyle 0.781 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!