Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP’de Son Durum: 2x Yükseliş ile BNB’yi Geride Bıraktı, Sırada Ne Var?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı zafer kazanan Ripple’ın yerel token’ı XRP piyasa değerine kıyasla BNB’yi (BNB) geride bıraktı.

SEC ve Ripple arasındaki kritik davada hakim tarafından verilen yeni kararlar kripto para piyasasına olumlu yansıdı. Dava hakiminin halka satılan Ripple’ların (XRP) yatırım sözleşmesi teklifi olmayacağını açıklamasının ardından XRP fiyatı kısa süre içerisinde 0,473 dolar seviyelerinden 0,938 dolara kadar ulaşarak 2 kata yakın yükseliş yaşadı. Yaşanan büyük yükselişin ardından XRP, %20 gerileyerek 0,77 dolar seviyelerine kadar düştü.

XRP, yaşanan bu fiyat artışına paralel olarak piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yerel token’ı BNB’yi 2 yılın ardından geride bırakmayı başardı ve dördüncülük koltuğuna oturdu.

CoinGecko verilerine göre yılın başından bu yana yüksek performans sergileyen XRP piyasa değerini yaklaşık 2,5 katına çıkararak 41 milyar dolara ulaştırırken BNB’nin yazım esnasında 39 milyar dolarlık piyasa değeri bulunuyor.

XRP’nin önünde ise kripto para marketinin piyasa değeri bakımından Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) ardından en büyük üçünü varlığı Tether (USDT) bulunuyor. Sektörün en büyük stablecoininin piyasa değeri ise 83 milyar dolarda konumlanıyor.

XRP’nin olası bir senaryoda Tether’in piyasa değerini geçmesi için yaklaşık 2x’lik bir yükseliş daha yaşaması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!