Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Balina İçin Insider Trading İddiası: XRP Haberini Önceden Mi Biliyordu?

SEC-Ripple (XRP) davasına dair kararların açıklanmasından kısa süre önce dev bir balinanın yaptığı 10 milyon dolarlık işlem insider trading iddialarını ortaya çıkardı. 

On-chain analitik platformu Lookonchain 14 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, bir balinanın Ripple ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki kayıt dışı menkul kıymet davasına ilişkin son kararların açıklanmasından kısa bir süre önce 10 milyon USDT borç aldığını ortaya koydu. Platform, balinanın dava sonucunu önceden duymuş olabileceğini öne sürdü.

Bahse konu işlemlerde, balinanın 5’er milyonluk iki parça halinde kripto kredi platformu Aave’den (AAVE) toplamda 10 milyon USDT borç aldığı görüldü. Balina, daha sonrasında bu fonları Bitfinex’e transfer etti. Transferden birkaç saat sonra ise balinanın Bitfinex’ten 9,4 milyon dolar değerinde 300 WBTC (Wrapped Bitcoin) çektiği tespit edildi.

Balinanın karardan kısa bir süre önce kredi işlemini gerçekleştirmesi ve kararların kamuoyuna açıklanmasından hemen sonra pek çok kripto parada yukarı yönlü ciddi yükselişler gerçekleşmesi kararlara önceden erişmiş olabileceğine dair şüpheleri alevlendirdi. Ancak yaşananların yalnızca bir tesadüften ibaret olması da ihtimal dahilinde bulunduruldu.

Öte yandan balinanın kredi işlemleri, kararların açıklanmasından sonra da devam etti. Aave’nin yanı sıra Compoun’dan da (COMP) kredi aldığı görülen balinanın son 24 saatteki kredi hacmi, 20 milyon doları geçti.

SEC-Ripple davası yargıcı Analisa Torres 13 Temmuz tarihinde XRP satışlarının bazı senaryolarda menkul kıymet satışı olarak nitelendirilemeyeceğine karar vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!