Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Boğası: Fiyat Tüm Zamanların Zirvesi 3 Dolara Ulaşabilecek Mi?

Ripple’ın SEC’ye karşı kazandığı zaferin ardından XRP fiyatı kısa sürede 2 kata yakın değer kazanırken gözler 3 dolar seviyesine çevrildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki dava hakim tarafından verilen kararın ardından Ripple’ın lehine sonuçlandı. Kararın açıklanmasıyla birlikte XRP fiyatı kısa süre içerisinde 2 kata yakın yükseliş performansı sergiledi. İki yıldan uzun süren davanın olumlu şekilde sona ermesiyle XRP yatırımcılarını 3 dolar bandına kilitlendi.

XRP yeniden 3 dolar olur mu?

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %81 yükselen XRP, 0,476 dolar seviyesinden 0,865 dolara ulaştı. Bu ani yükselişin ardından yatırımcılar gözünü tüm zamanların en yüksek seviyesi olan (ATH) 3,40 dolara çevirdi. XRP, 3,40 dolarlık fiyat seviyesini son olarak 7 Ocak 2018 tarihinde görmüştü.

Zirvenin ardından kripto para piyasasının geneliyle birlikte bir miktar düşüş yaşayan XRP, SEC tarafından açılan dava ile birlikte adeta çakılarak 0,145 dolara kadar düşmüştü. Bir sonraki boğa koşusunda yaklaşık 2 dolara kadar ulaşan XRP, yaşanan yükselişe rağmen en yüksek seviyesinin %76 aşağısında işlem görüyor.

Piyasa analistleri, yaşanan olumlu gelişmelerin XRP fiyatını yukarı taşıyacağı konusunda hem fikir açıklamalar yaparken birçoğu 1 dolar seviyesinin ilk psikolojik direnç olarak karşımıza çıkacağını vurguladı.

Analistler, 1 dolar bandındaki psikolojik direncin üstünde yaşanacak kapanışların fiyatı kısa vadede 1,5 dolar seviyesine taşıyabileceğini ifade etti. Piyasadaki olumlu havanın devam etmesi durumunda XRP fiyatının ATH seviyesine ulaşmasını bekleyen analistler, böyle bir yükseliş ardından 3,40 dolar bandının da kırılabileceğini belirtti.

Öte yandan XRP fiyatının geri çekilme yaşaması durumunda önemli destek bölgesinin 0,53-0,55 dolar seviyeleri olduğu vurgulandı.

CoinGecko verilerine göre XRP, yazım esnasında 40 milyar dolarlık piyasa değeriyle tüm kripto paralar arasında dördüncüsü sırada yer alırken 0,781 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!