Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius’a Ait 64 Milyonluk Altcoin SEC Davası Ortasında Hareket Halinde!

İflas eden kripto kredi platformu Celsius Network (CEL), SEC tarafından dava açılmasının hemen ardından mahkemeden aldığı dönüşüm izni doğrultusunda 64 milyon dolardan fazla varlığı hareket ettirdi.

Celsius Network, bu ayın başında mahkemeden elinde bulundurduğu 170 milyon dolar değere yakın altcoin’i Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (BTC) dönüştürme izni almasının ardından 64 milyon dolardan fazla değere sahip olan varlığı hareket ettirdi. Söz konusu transferin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından platforma dava açılmasının ve CEO Alex Mashinsky’in tutuklanmasının hemen sonrasında gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

On-chain analitik platformu Arkham Intelligence’tan alınan verilere göre Celsius, “Fireblocks Custody” olarak etiketlenmiş cüzdanından “Celsius Network: OTC” cüzdanına 19,3 milyon dolar değerinde Chainlink (LINK), 14,7 milyon dolar değerinde Polygon (MATIC), 7,5 milyon dolar değerinde Aave (AAVE) ve 6,1 milyon dolar değerinde Synthetix (SNX)’in yanı sıra bir miktar BNB (BNB) ve 1inch (1INCH) taşıdı.

Celsius’un transferleri, 30 Haziran tarihinde onaylanan, yönetimi altındaki varlıkları Ethereum ve Bitcoin’e  dönüştürme talebine dayanıyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda da bu kapsamda, 74 milyon dolarlık bir transfer gerçekleştirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!