Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC İflas Eden Celsius Network ve CEO’suna Dava Açtı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) iflas eden kripto kredi platformu Celsius Network (CEL) ve eski CEO’su Alex Mashinsky’e dava açtı.

Bloomberg tarafından aktarılan yakın tarhili bir habere göre ABD’li regülatör kurum SEC, Celsius Network ve eski CEO Alex Mashinsky‘e dava açtığını duyurdu. SEC, Mashinsky’yi dolandırıcılık ve kripto para fiyatını manipüle etmekle suçladı. Alex Mashinsky’in soruşturma kapsamında bu sabah tutuklandığı iddia ediliyor.

SEC’nin davasına ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Ticaret Komisyonu (FTC) da dahil oldu.

SEC, Celsius’un yerel token’ı CEL’i menkul kıymet olarak nitelerken regülatör kuruma kayıt yaptırılmadan piyasaya sürülen bu ürünün suç kapsamına girdiğini vurguladı. Dava hakkında paylaşılan bir dosyada, Mashinsky’nin kayıt dışı kripto para satışı sayesinde milyarlarca dolar topladığı iddia edildi.

Buna ek olarak Celsius şirketinin olduğundan daha değerli ve başarılı gösterildiğini öne süren SEC, bu şekilde yatırımcıların ve kamuoyunun kandırıldığını belirtti.

Celsius Network’ın iflas başvurusuna göre kullanıcılarına yaklaşık 4,7 milyar dolar borcu bulunuyor. Bu başvuru ayrıca Celsius’un 100.000’den fazla alacaklısı olduğunu ve bazılarının platforma herhangi bir teminat olmadan nakit ödünç verdiğini göstermektedir.

Celsius’un en büyük 50 teminatsız alacaklısı arasında Sam Bankman-Fried’in ticaret firması Alameda Research ve Cayman Adaları’nda bulunan bir yatırım firması yer alıyor.

Geçtiğimiz sene iflasıyla dikkat çeken kripto para şirketlerinden biri de Celsius Network olmuştu. İflasının ardından varlıklarını açık artırmaya çıkaran şirketin 2 milyar dolar değere ulaşan varlıkları kripto para yatırım konsorsiyumu Fahrenheit tarafından satın alındı.

Öte yandan bu yılın ocak ayında New York’taki başsavcılık ofisi, Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky’ye dolandırıcılık suçundan dava açtığını beyan etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!