Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Multichain Sonunda Açıkladı: CEO Çin’de Tutuklanmış, Kız Kardeşi Varlıkları Taşımış!

Cross-chain protokolü Multichain (MULTI) ekibi 1 aydan uzun süredir kayıp olan CEO Zhaojun’un Çin kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandığını açıkladı.

Multichain ekibi yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, kayıp CEO hakkında detaylı bir açıklamada bulundu. Ekip, CEO Zhaojun’un 21 Mayıs 2023 tarihinde Çin polisi tarafından tutuklandığını duyurdu. Açıklamada, Zhaojun’un kişisel bilgisayarına, telefonuna ve donanım cüzdanlarına polis tarafından el konulduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamaya göre Zhaojun’un kız kardeşi yönlendirici havuzunda kalan kullanıcı varlıklarını kendi kontrolündeki bir cüzdana taşıdı fakat 13 Temmuz günü o da göz altına alındı. Halihazırda Multichain ekibine ait tüm kripto varlıklar ve sunucuların erişimi Çin polisinin kontrolünde bulunuyor.

Multichain.org üzerinde devre dışı bırakma yetkisine sahip olmadığını açıklayan ekip, domain sağlayıcısı GoDaddy’den söz konusu internet adresini kapatılmasını talep etti. Bu kararın, insanların daha fazla Multichain köprüsü kullanmasını önlemek için alındığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Multichain köprülerindeki ilk aksaklık 24 Mayıs tarihinde yaşanmıştı. Ardından sosyal medyaya düşen iddialarda CEO’nun Çin’de tutuklandığına yer verildi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ekibin ilk açıklaması CEO’ya ulaşamadıkları yönünde olmuştu.

Ekip tarafından CEO kaybolduktan kısa süre sonra yapılan bu açıklamada, Multichain köprülerindeki nihai kontrolün CEO’ya ait bir anahtara bağlı olduğunu belirtmiş ve bu sebeple Zhaojun’un kayıp olduğu süreç içerisinde operasyonların sağlıklı şekilde yürütülmesinin mümkün olmadığı vurgulanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Multichain’in Fantom (FTM) köprüsünden 130 milyon dolardan fazla varlık çıkışı görülmüştü. Bunun ardından 10 Temmuz günü yaklaşık 117 milyon dolar değerinde kripto para daha hareket edince rug-pull söylentileri alevlenmişti.

CoinGecko verilerine göre MULTI, son 24 saatlik periyotta %0,5 yükseliş yaşayarak 2,28 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!