Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CEO’su Kayıp Altcoin’den Yeni Açıklama: Ulaşamıyoruz Dedi, Bazı Hizmetleri Durdurdu!

Cross-chain protokolü Multichain (MULTI) CEO’sundan 1 haftadan uzun süredir haber alınamazken ekipten bazı hizmetlerin durdurulduğuna dair açıklama geldi.

Multichain CEO’sundan 1 haftadan uzun süredir haber alınamıyor ve ortada çok ciddi spekülasyonlar dolaşmaya devam ediyor. Bununla birlikte ağ üzerindeki kritik izin ve yetkilerin CEO’ya bağlı olduğu gerçeği düşünülünce protokol sağlıklı bir şekilde faaliyetlerini sürdürme noktasında zorluklar çekiyor.

Ekip tarafından yakın tarihte yapılan bir sosyal medya açıklamasında, Multichain CEO’su Zhaojun ile hala iletişim sağlanamadığı belirtilirken ağın işleyişinde yaşanan ciddi sorunlara yer verildi:

Geçtiğimiz iki gün içinde, Multichain protokolü öngörülemeyen koşullar nedeniyle çok sayıda sorun yaşadı. Ekip, protokolün çalışmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yaptı, ancak şu anda CEO Zhaojun ile iletişime geçemiyoruz ve bakım için gerekli sunucu erişimini sağlayamıyoruz.

Öte yandan ekip tarafından yapılan açıklamanın detaylarında, Multichain cross-chain sistemiyle bağlantılı 11 farklı köprüde işlemlerin normal şekilde yürütülemediği beyan edildi. Ekip, yaşanan teknik sorunların mevcut izinlerin ötesinde olduğunu ve CEO geri dönmeden çözülemeyeceğini vurguladı. Köprü işlemlerinin yapılamadığı zincirler arasında Kekchain, PublicMint, Dyno Chain, Red Light Chain, Dexit, Ekta, HPB, ONUS, Omax, Findora ve Planq yer aldı.

Bu öğleden sonra, Router5’in tarama düğümü ağında bir sorun yaşandı ve bu da bazı zincirlerin normal çapraz zincir hizmetini etkiledi. Dahası, bu sorun ekibin mevcut izin ve kabiliyetlerinin ötesindedir. Kullanıcılarımızın çıkarlarını korumak amacıyla, etkilenen ağlar için ilgili cross-chain hizmetini kullanıcı arayüzünde askıya almaya karar verdik. Geçen hafta aynı sorun Router2’de de yaşanmıştı.

Multichain CEO’su Zhaojun’un Çin kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandığı ve sorgulandığı iddialarının gölgesinde geçtiğimiz günlerde MULTI fiyatı %60’dan fazla yükselerek spekülasyonları alevlendirmişti.

Bununla birlikte yaşananlar, bir protokolün tek bir şahısın kontrolünde olmaması gerektiğini hatırlamamıza yardımcı oluyor. Merkeziyetsiz yapılar böyle günlerde öne çıkarken şahıs kontrolündeki projelerin bu gibi durumlarda yatırımcılarını ciddi şekilde zarara uğratması kaçınılmaz duruyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,9 yükselen MULTI, yazım esnasında 4,07 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!