Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FUD Haberleri ile Sarsılan Altcoin’de Yüzde 65 Yükseliş! Köprüden Önceki Son Çıkış Mı?

Cross-chain protokolü MultiChain kurucu ortağından 1 haftadır haber alınamamasına rağmen MULTI fiyatında yaşanan %60’lık yükseliş spekülasyonları alevlendirmeye yetti.

Multichain 28 Mayıs Pazar günü %65 yükselerek dikkatleri üzerine çekti. Proje geçen hafta topluluk kulislerinde ortaya atılan birçok farklı teori ile %50’den fazla değer kaybı yaşarken hafta sonu fiyatın aniden 3,21 dolar seviyesinden %65’in üzerinde değer kazanarak 5,35 dolara kadar yükselmesi soru işaretleri yarattı.

Multichain, 24 Mayıs Çarşamba günü bazı kullanıcılar tarafından fonların geçişinde anormal bir gecikmenin yaşandığı yönünde bildirimler almıştı. Ekip, gecikmenin devam eden bir yükseltmeden kaynaklanan basit bir düğüm problemi olduğunu açıklasa da olayın perde arkasına dair komple teorilerinin önüne geçmeye yetmemişti.

Multichain topluluğunda dönen en çarpıcı gündem ise projenin kurucu ortağının Çin kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandığı ve projeye ait 1,5 milyar dolarlık fona el konulduğu yönündeki iddialar olmuştu. Multichain topluluğu bir haftadır projenin kurucu ortağı Zhaojun’un nerede olduğuna dair hiçbir güncelleme alamadı. Kurucu ortağın akıbeti belirsizliğini korumaya devam ederken fiyatta yaşanan bu yükseliş spekülasyonları alevlendirdi.

Binance ise projedeki sorunların ortaya çıkması ile MultiChain bağlantılı toplamda 10 token’ın bazı ağlardaki yatırma işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu.

Multichain yaşanan teknik aksaklık nedeniyle mağdur olan kullanıcılara tazminat sözü verdi. Ancak tazminat planına dair ayrıntıların önümüzdeki süreçte açıklanacağı belirtildi.

Son olarak projenin Çince Telegram kanalında açıklamada bulunan Meng adında bir yönetici, kullanıcılara Zhaojun’un geri gelmesini beklemeleri gerektiğini ifade etti. Kurucu ortağın projenin işleyişinde önemli bir rolü bulunurken protokoldeki kritik yükseltmelerin tamamlanabilmesi için Zhaojun’un onayından geçmesi gerekiyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,2 değer kaybeden MULTI, yazım esnasında 4,40 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!