Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Yükseliş Sinyali: Kısa Vadeli Yatırımcılar Yeniden Kara Geçti!

Kısa vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcıları yaşanan son yükseliş ile tekrardan kara geçerken bu durum yükseliş sinyali olarak yorumlandı.

Kısa vadeli Bitcoin yatırımcıları sancılı bir sürecin ardından tekrardan kara geçti. Bitcoin yatırımcıları arasındaki karlılık oranını gösteren SOPR (The Spent Output Profit Ratio) verileri kritik “1” seviyesini aşarak kısa vadeli yatırımcıların pozisyonlarının artık karda olduğunu ortaya koydu.

Bitcoin’de bir süredir devam eden düşüş ve hacimsizlik, kısa vadeli yatırımcıların pes etmesine ve geçen hafta varlıklarını borsalara aktararak zararına satış yapmasına neden olmuştu.

Kısa vadeli yatırımcıların kara geçmesi yükseliş yönlü bir sinyal olarak yorumlanırken uzmanlar tarihsel olarak kısa vadeli yatırımların Bitcoin boğaları süresince devamlı olarak karda olduğuna işaret etti. Kısa vadeli yatırımcılar, 155 günden daha kısa bir süredir elinde Bitcoin tutan tüm cüzdanları temsil ediyor.

Kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarını karlı konuma geçiren faktör ise pazar gününden bu yana yaşanan yükseliş oldu. Bitcoin, ABD tarafında bir süredir devam eden borç limiti görüşmelerinde Başkan Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy arasında prensipte anlaşma sağlanması ile yükselişe geçmişti.

Blockware Solutions analistleri, Bitcoin için yükseliş yönlü beklentilerini şu ifadelerle detaylandırdı:

Varlıkların zararla hareket ettiği kısa bir sürenin ardından, Kısa vadeli SOPR şimdi tekrar 1’in üzerine çıktı. Bu, kısa vadeli yatırımcıların kapitülasyonunu gösterdiği için yakın vadeli fiyat hareketi için yükseliş anlamına geliyor.

Kısa vadeli yatırımcıların pozisyonları, 15-16 bin dolar bandındaki dip fiyatın ardından gelen yükseliş ile uzun bir sürenin ardından Ocak 2023 itibarıyla kara geçmiş ancak sene başından beri devam eden yükselişlere rağmen pozisyonları toplamda 3 kez zarara uğramıştı. Bununla birlikte kısa vadeli yatırımcıların karda olduğu süreç boyunca Bitcoin’de ciddi yükselişler görülmüştü.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %2,7 değer kazanan Bitcoin, yazım esnasında 27.900 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!