Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Ticaret Şirketinden SEC’nin Uyardığı Altcoin İçin Durdurma Kararı

Kripto para ticaret şirketi Cumberland, düzenleyici belirsizliği öne sürerek Filecoin (FIL) alım-satım işlemlerini sonlandıracağını açıkladı.

The Block’un haberine göre Cumberland 30 Mayıs tarihinde müşterilerine gönderdiği bir açıklamada, ABD’deki belirsiz düzenleyici ortam nedeniyle tezgah üstü (OTC) piyasada Filecoin alım-satımını sonlandıracağını bildirdi.

Cumberland, son alım-satım tarihini TSİ 1 Haziran 19.00 olarak belirlerken bu saate kadar verilen tüm emirlerin olağan prosedürler içerisinde sonuçlandırılacağını dile getirdi.

Cumberland Filecoin ticaretini neden durdurdu?

Cumberland’ın Filecoin konusunda geri adım atmasındaki ana sebebin SEC olduğu düşünülüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), geçtiğimiz haftalarda Filecoin’in yasalar kapsamında bir menkul kıymet olduğunu belirterek kripto yatırım şirketi Grayscale’den Filecoin Trust başvurusunu geri çekmesini istemişti.

Coingecko verilerine göre FIL, haberin açıklandığı 30 Mayıs tarihinden bu yana 4,86 dolar seviyesinden 4,66 dolar seviyesine gerileyerek %4,11 değer kaybetti. FIL, yazım itibariyle 4,66 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!