Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: Çin Diğer Ülkelere Toz Yutturuyor

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse dün katıldığı FOX yayınında ülkeler arasındaki kripto para rekabetini yorumladı ve Çin’in ABD gibi ülkelerin çok daha önünde olduğunu söyledi.

Brad Garlinghouse, dünkü FOX yayınında Maria Bartiromo’ya konuştu ve ABD ile Çin arasındaki rekabeti değerlendirdi. Bu iki ülke arasındaki yarışın yıllardır devam ettiğini söyleyen Garlinghouse, ABD’nin 5G yarışını çoktan Çin’e kaybettiğini belirtti. Garlinghouse şimdiki yarışın ise finansal altyapı ile ilgili olduğunu vurguladı.

Çin’in tozunu yutuyoruz

ABD’deki kripto para regülasyonlarını yorumlayan Garlinghouse, ortada büyük bir belirsizlik olduğunu ve bunun bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Garlinghouse, ABD’deki İnternet şirketlerinin 1990’lı yıllarda sağlıklı regülasyonlar sayesinde ayakta kaldığını hatırlatıp yine buna benzer bir yol izlenmesi gerektiğini söyledi.

Garlinghouse kripto para konusunda bir an önce politika değişikliğine gidilmezse bu yarışın Çin’e kaybedileceğini vurguladı. Çin’in şu anda finansal altyapı ve kripto para konularında zaten ABD de dahil olmak üzere her ülkeden ileride olduğunu aktardı. Garlinghouse ayrıca Çin’in “diğer ülkelere toz yutturduğunu” ifade etti.

Her kafadan ayrı ses çıkıyor

Garlinghouse ABD’deki yasal belirsizliğin büyük ölçüde bu konuda uzlaşmaya varılamamış olmasından kaynaklandığını düşünüyor. IRS’in ayrı; CFTC’nin ayrı kripto para politikası izlediğini söyleyen Garlinghouse adeta her kafadan ayrı ses çıktığını ima etti. Şu anda ABD’de kripto para regülasyonlarına bakan sekiz farklı kuruluş olduğunu söyleyen Garlinghouse, bunlardan bazılarının kripto paraları birer para birimi, bazılarının emtia, bazılarının ise menkul kıymet olarak gördüğünü aktardı.

Diğer ülkelerden örnek veren Garlinghouse özellikle Birleşik Krallık, Singapur, Japonya, İsviçre gibi ülkelere işaret etti. Tüm bunların ötesinde Çin’in üstünde duran Ripple CEO’su, Çin Komünist Partisi’nin oldukça stratejik bir yol izlediğini ve ABD’nin de bir an önce bir politika değişikliğine gitmesi gerektiğini vurguladı. Ripple CEO’su bunun olmaması halinde şirketin merkezinin ABD’den daha farklı bir ülkeye taşınabileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!