Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: Çin Bitcoin’i Kontrol Edebilir mi?

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, DC Fintech Week konferansı kapsamında Çin ve kripto para birimleri hakkında bazı yorumlarda bulundu. Garlinghouse, ABD’de bulunan regülatörlerin kripto paralar konusunda hala fikir birliğine varamamasını eleştirirken Çin’in bu konuda çok stratejik hamlelerde bulunduğunu öne sürdü.

19 Ekim tarihinde sanal ortamda gerçekleşen DC Fintech Week konferansının konuklarından olan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’de bulunan regülatörlerin kripto para birimleri hakkında farklı görüşlere sahip olmasını eleştirdi ve kripto para konusunda Çin hakimiyetinin ABD’den yüksek olduğunu dile getirdi. Ripple CEO’suna göre, ABD’de bulunan regülatörler kripto paralarla ilgili fikir ayrılıklarına sahipken Çin bu konuda tamamen stratejik davranıyor. Garlinghouse’a göre Çin’in bu stratejisi, dijital yuan çalışmalarının da ötesine geçmiş durumda.

Garlinghouse, kripto para hakimiyeti konusundaki görüşlerine Çin devlet başkanı hakkında da bir yorumda bulunarak devam etti. CEO, eğer Çin devlet başkanı Xi Jinping çok fazla BTC kaybederse, Jinping’in Bitcoin blockchain ağına yeni düzenlemeler getirebileceğini öne sürdü.

“Bitcoin Madenciliği Merkeziyetsiz Değil”

Ripple CEO’su, konferansın ilerleyen dakikalarında Bitcoin madenciliği hakkında tartışmalı iddialarda bulundu. Garlinghouse, Bitcoin madenciliğinin doğası gereği aslında merkezi bir işleyişe sahip olduğunu ve bu gerçeği sıklıkla gözden kaçırdığımızı şöyle dile getirdi:

“Bitcoin madenciliği %65 – 75 oranında Çinli madenciler tarafından kontrol ediliyor ve böyle bir durumda Çin Komünist Partisi’nin madencilik faaliyetlerini kontrol etme fırsatı olmadığını iddia etmek oldukça zor.”

Ripple CEO’su son olarak dijital merkez bankası paraları hakkında da bazı yorumlarda bulundu. Garlinghouse, CBDC’leri finansal sistemde olumlu bir dinamik olarak değerlendirdi. Bununla birlikte, CBDC’lerin Ripple veya XRP için herhangi bir tehdit unsuru olmadığını da ifade etti. Garlinghouse, yalnızca dijital merkez bankası parasına sahip olmanın ya da Arjantin pezosu ve Avustralya doları ile bir ödemeyi gerçekleştirebilmenin ödeme problemlerini tamamen çözme imkanı sunmayacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!