Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi Çalışanına 380 Bin Dolarlık Soygun

Ticari bir işlem için yanında 380 bin dolar nakit para bulunduran kripto para şirketi çalışanına 8 Ekim günü üç kişi tarafından soygun yapıldı. Olay, bir alışveriş merkezinin otoparkında gerçekleşti.

Bir internet sitesinin haberine göre; Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da polis, olay sonrası ayrı ayrı yapılan baskınlarda üç şüpheliyi göz altına aldı. Kuala Lumpur polis şefi Datuk Saiful Azly Kamaruddin tarafından yapılan açıklamada şüphelilerin 31-42 yaşları arasında olduğu belirtildi.

Şüphelilerin tutuklanmasının ardından polis, yapılan baskınla şüphelilere ait çok fazla sayıda eşyaya da kaynaklarını araştırmak üzere el koydu. Bu eşyalar arasında soygun sırasında elde edilen parayla satın alındığı düşünülen bir araç da bulunuyor. Bunun dışında yaklaşık 250 bin dolar nakit ve çok sayıda altın külçe ile mücevher de ele geçirildi.

Olayın mağduru çalışanın ise başkent civarında bulunan bir kripto para şirketinde çalıştığı öğrenildi. Aktarılan bilgilere göre çalışan, Kepong kentindeki bir alışveriş merkezinin otoparkında bulunan üç kişi tarafından kandırıldı. Soyguncular, daha sonra paranın da içinde bulunduğu ve çalışana ait olduğu belirlenen araçla olay yerinden uzaklaştı. Olaydan günler sonra, önce gözaltına alındıkları paylaşılan üç kişi için daha sonra tutuklandıkları duyurusu yapıldı.

Çalışan günlerce takip edilmiş

Soruşturmanın detayları paylaşıldıktan sonra olaya dair ilginç bir detay da ortaya çıktı. Polis şefi Saiful Azly’in verdiği bilgiye göre, kripto para şirketi çalışanına soygun gerçekleştirilmeden önce çalışan günlerce takip edildi. Polis şefi tarafından özellikle ticari işletmelerin çalışanlarına, güvenlikleri açısından, işe gelip giderken her zaman aynı rotayı kullanmamaları tavsiye edildi. Olayda ismi geçen çalışanın hangi kripto para şirketinde çalıştığı ise açıklanmadı.

Malezya’da kripto para birimleri ulusal bir ödeme aracı olarak kullanılmıyor. Ancak kripto para aktiviteleri de ülkede yasa dışı aktiviteler olarak sayılmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!