Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su: Çin Kripto Paraları ABD Dolarını Yerinden Etmek İçin Kullanıyor!

Blockchain tabanlı ödeme firması Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, uzun bir süredir sessiz kaldıktan sonra bu hafta sessizliğini bozdu ve birbiri ardına yeni açıklamalarla gündeme geldi. CEO bu sefer Çin’in kripto para birimlerine yönelik olan ilgisini yorumladı ve bunun aslında ABD’ye karşı atılmış bir adım olduğunu ifade etti.  Çin’in kendi Dijital Yuanı’nı geliştirmesine yönelik konuşan Brad, şunları ifade etti:

”Bu, ABD’ye yönelik bir çağrı olmalı. ABD şimdiye kadar kripto para konusunun aktif bir takipçisi oldu ancak liderliği ne yazık ki göremedik. Bunlar yeni ve gelecek vaat eden teknolojiler ve ABD’nin bu alanda lider olup Çin’in neler öğrendiğine dikkat etmesi gerekiyor.”

ABD’nin birçok teknoloji alanında lider olduğunu vurgulayan Garlinghouse, ülke için olan iyi gelişmelerin bütün vatandaşları etkilediğini ve kripto para treninin kaçırılmaması gerektiğini dile getirdi. Kripto paraların hepsine aynı muamelenin yapılmaması gerektiğini hatırlatan CEO, dolandırıcılık için yapılan projelerle Bitcoin gibi projelerin ayrılması gerektiğini açıkladı.

Çin, kendi dijital para biriminin Libra benzeri bir yapıya sahip olacağını ancak bundan daha iyi işlevlerle donatıldığını vurgulamıştı. ABD’nin ise henüz böyle bir adımı olmadı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment